Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Йордан Динев: Трябва да загърбим противоречията и да работим заедно за Царево

Йордан Динев: Трябва да загърбим противоречията и да работим заедно за Царево

"Аз разглеждам управлението на една община като ежедневието в една голяма фирма. За да е успешна й е необходим силен способен мениджър. Човек с опит, някой който да умее да взема неудобни на пръв поглед, но правилни в дългосрочен план решения.Моите уважения към всички останали, но за мен Емил Пейчев би бил по-добрият избор. Мисля, че е силен и доказан лидер", споделя Динев.

"Повече от 10 години следя процесите в нашата община.  Живеем в сложно време. На страната и в частност на общината предстоят нелеки години. Затова си мисля, че трябва  да загърбим противоречията. Поне доколкото е възможно. Вместо да се разделяме и противопоставяме, по-добре да работим заедно за решаването на проблемите. Така всеки ще поеме своята част от отговорността си пред обществото. Доказани и успешни специалисти в обществения и икономически живот притежаваме малко. И според мен не можем да си позволяваме лукса да не се възползваме от тези хора.Поправете ме ако бъркам, но за 12 години управление, не съм чул от ГЕРБ да са признали на глас, че в нещо са сбъркали. Да са се извинили за очевидни грешки. Или поне да са допуснали, че нещо може да бъде направено по-добре.Никой не е перфектен. Ние също понякога ще бъркаме, за което предварително се извиняваме, но за да се движим напред, трябва да признаваме недостатъците и да ги коригираме навреме. Така ще запазим достойнството си. Това е, което мислим аз и моите колеги".Това коментира кандидатът за общински съветник от листата на "Продължаваме промяната" в Царево Йордан Динев.

На въпрос защо точно тази листа, агрономът на свободна практика отговаря: "Всеки трябва да бъде последователен и да извърви пътя си на развитие в дадена област.До голяма степен вижданията за управление на община Царево се припокриват. Познавам както и силните така и слабите страни на хората в Общината.При нас всеки свободно изказва вижданията и позицията си по дадена тема. Стигали сме до спорове. Критикували сме се. И в това няма нищо лошо.Като гледам участниците в другите листи… Няма да крия, че с някои от тях сме много близки. Много са важни отношенията между нас и приятелството. Но човек трябва да слага граници. Футболът си е футбол. Политиката си е политика. Аз лоша дума за нашите опоненти няма да кажа. Не очаквайте реваншизъм. Напротив, ние ги уважаваме като достойни хора. Не отричаме направеното. Нито осъществените добри проекти.  Тези неща си остават. Нищо няма да бъде разрушено".

По повод разликите в управленските програми на кандидатите, той заявява:'Като гледам програмите на основните опоненти констатирам че в голяма степен идеите се припокриват. Всички ще строят болница, а и ред други неща. Всичко това е чудесно, само че има едни други проблеми, за които си затваряме очите. Най-важното е, че намаляваме като население. Решение има - трябва да привличаме и интегрираме специалисти. А с  помощта на НПО например, може да развиваме и други програми. Като тази за инвитро процедурите. Казус, който касае много хора в региона.И изобщо, трябва да бъдем реалисти. Да подхождаме практично. Да обръщаме внимание на ежедневните нужди на всички. В този ред на мисли, нашата програма стъпва на реалните потребности и проблеми на хората".

На въпрос с какво Вашият кандидат е по-достоен от другите и защо  според Вас,  точно той трябва да бъде новият кмет, Динев отговаря следното: "Образно казано аз разглеждам управлението на една община като ежедневието в една голяма фирма. За да е успешна й е необходим силен способен мениджър. Човек с опит, някой който да умее да взема неудобни на пръв поглед, но правилни в дългосрочен план решения.Моите уважения към всички останали, но за мен Емил Пейчев би бил по-добрият избор. Мисля, че е силен и доказан лидер. Акцент тук е неговата  професионална реализация. Опитът му би бил от полза за всички.Според мен Общината е длъжник на нашите малки земеделски производители. Те са оставени да се борят всеки сам за себе си и не усещат опора в лицето на общинската управа. А фермерите са една голяма ниша. Туристите например търсят местното производство, био продуктите се превръщат в начин на живот за много българи. Защо не помислим за един малък пазар. На него могат да излагат нашите местни производители. От пчелари до билкари? Ето ви пример – дафинов лист има във всеки двор, а внасяме сушени дафинови листа отвън.Интересен е и фактът, че никой не продава собствените си имоти на база оценка от оценител. Но когато се продава обществен имот използват именно тази оценка. За да формират цена, която е в пъти по ниска от реалната. Защо? При положение, че в момента цената стига до 3000 лв. за декар, в зависимост от локацията.Не скривам болката си от отношението на администрацията към изграждането и поддръжката на зелените площи. Смятам, че нещата не менажират правилно в този сегмент. 

Признавам, че е направено много. Вложени са средства. Но… дотам. Пари за поддръжката на направеното все няма и то е оставено на самотек. Само един конкретен пример - зелените площи ги поливаме с питейна вода. Това при положение, че язовир Ясна поляна е с полезен обем под 50 процента. Какво ще правим ако догодина не валят дъждове? Дал си много пари да създадеш производство. Но си спеставяш, за да сондажа, за да не се налага да поливаш с питейна вода. За 4.50 лв. кубика!Това е основен проблем в ръководството на общината. Целим се в големите проекти, печелим ги. И после, при реализацията се спъваме в детайлите. А те са, които обръщат каруцата. Примери колкото искате - спортна зала, паркове… Трудно ми е да посоча нещо, което да е изпипано докрай. Вземете новоизградените паркове. Те се поддържат от външни фирми при положение, че тук си имаме местни и то много известни такива. Те са на терен и имат интерес да се справят по най-добрия начин. Заради всички, които ще видят и оценят качеството на труда им. Така се създават бъдещи клиенти. По подобен начин стои и въпросът с покупка на дървета и цветя. Вместо да ги вземем от двата градински центъра в Царево, „ние“ ги плащаме на Бургас.Не казвам, че „местното“ трябва да е на всяка цена, но първо следва да дадем шанс на специалистите от региона и чак ако не се справят, тогава да се потърсят други варианти.Трябва да си признаем очевидното - гръбнакът на местната икономика е дребният и средният бизнес. А той според мен е тотално ощетен". 

Динев коментира и темата защо трябва да се гласува. "От години ГЕРБ-СДС ни натякват че ние не сме конструктивна опозиция, а трябвало бъдем такава. Е! Нека им дадем възможност да ни демонстрират на практика какво е да си конструктивна опозиция. Добре ще е за тях да видят какво е да си от другата страна на барикадата. Инак, ние сме готови за всякакви резултати. Каквато роля ни отреди народа, такава. Но съм убеден че ще се справим с кметската задача. Стига да ни я възложат.Само гражданите на Общината могат да решат кой и за какво ще харчи парите от техните данъци. В крайна сметка, всичко опира до пари. Защото всичко трябва да е в името на гражданите. Така кръгът се затваря".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега