Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Младежки експериментален театър с премиера на "Има ли смисъл да утепваме мечка?"

Младежки експериментален театър с премиера на "Има ли смисъл да утепваме мечка?"

Младежкият експериментален театър към Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” – Бургас готви нова изненада за любителите на театралното изкуство. Този път погледът на трупата е насочен към творчеството на Панчо Панчев, популярен още като Дядо Пънч. В петък вечер, младежите ще представят "Има ли смисъл да утепваме мечка?"

Младежкият експериментален театър към Националното училище за  музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” – Бургас готви нова изненада за любителите на театралното изкуство. Този път погледът на трупата е насочен към творчеството на Панчо Панчев, популярен още като Дядо Пънч. В петък вечер, младежите ще представят "Има ли смисъл да утепваме мечка?"

Панчо Панчев е един от най-атрактивните и обичани български писатели,автор на над 30 театрални и радиопиеси, поставяни не само в България но и вчужбина.Режисьор на прочита на "Има ли смисъл да утепваме мечка?" е Христо Хр. Симеонов. Той е ученик в 12 клас, специалност „Актьорско майсторство”, и е един от основателите натеатралната формация. 

Младото момче смята, че има много хубави български пиеси, които не се поставят на сцена и е решен да промени това. Христо отдавна е заинтригуван от творчеството на Панчо Панчев, но едва сега е дошъл точният момент за представянето на тази творба.

„Това е един хубав изаразителен текст, написан на диалект, но лесно разбираем и много ефектен. Това дава и голяма възможност  на актьорите да покажат  на сцената какво могат, а зрителите ще долавяти скритата тъга зад фината ирония", коментира младият режисьор.

Заедно с актьорите от Експерименталния театър, публиката ще разбере какво е нужно, за да се прославиш - юначествоили тапия?На кого издигаме паметници и кой ще ни избави от разбойниците?Дали си жив, или не си, и най-важното - има ли смисъл да утепваме мечка?

На сцената  в образите наКречаталото, Мунчо, Гунчо, баба Анга, Карамфилка, Халил Бей и Чифтето ще сепревъплътят Стоян Величков, Мария Димитрова, Ралица Николова, Симеон Димов,Мартин Йорданов, Йордан Андонов и Христос Стаматиадис. Сценографията и костюмите са дело на Христо Хр. Симеонов иЕмил Миленков.

Премиерата ще се състои този петък, 29-и януари, от 19 часа в Концертната  зала на Музикалното училище.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега