Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Млади таланти представят книгата си „Писмо към България от българите по света“

Млади таланти представят книгата си „Писмо към България от българите по света“

Книгата сборник "Писмо към България от младите българи по света" е втора от поредицата за "гласa", мислите и чувствата на децата към родината ни.

Любов. Надежда. Носталгия. Сбогуване. Обвинение. Всички тези чувства се усещат в новата книга - сборник "Писмо към България от младите българи по света". Фондация "Шанс за децата и природата на България" събира в книгата най-искрените и вълнуващи творби на 28 талантливи млади автори, живеещи зад граница. Те са участници в VI-тия  литературен конкурс "И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!" на тема "Моето писмо към България".

Книгата сборник "Писмо към България от младите българи по света" е втора от поредицата за "гласa", мислите и чувствата на децата към родината ни. Тя представлява своеобразно огледало на чувствата и нагласите на живеещите извън страната ни младежи и е една интересна и важна съпоставка на първата книга "Моето писмо към България", публикувана миналата година с творбите на младите българи, живеещи в родината.

"Този проект беше интересен, защото отразява настроенията на младите извън граница. Палитрата е богата - в едната крайност младите се сбогуват със страната си, сякаш завинаги. А останалата част обещава, че ще направят всичко възможно да се завърнат, когато могат" обобщи известния български писател Радослав Гизгинджиев, който бе и председател за втора поредна година на престижния конкурс.Прекрасната корица отново е дело на талантливите бургаски художнички Елена Мазнева и Ростислава Начева, възпитанички на Фондация "Шанс за децата и природата на България" и Център за млади таланти.

Дали постоянното пребиваване зад граница е пречупило призмата на техния мироглед към свидната родина? Дали е скъсана нишката на младите с България? Своите отговори на тези и още много въпроси читателите ще открият в прекрасните творби на младите автори.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега