Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Многократно награждаваният театрален спектакъл "Коприна" идва в Бургас

Многократно награждаваният театрален спектакъл "Коприна" идва в Бургас

Представлението е изградено като многопластова амалгама от изкуства, като всеки от замесените в него творци дава своя дан за пълнокръвно разгръщане на историята.

На 6 октомври (петък), от 19.30 часа, Културен дом НХК ще бъде сцена на една много специална постановка - "Коприна" на Драматичен театър Пловдив. Многократно награждаваната пиеса е разкошен спектакъл с впечатляваща сценография и сюжет, който ще предложи на бургаската публика незабравими емоции.

Представлението е изградено като многопластова амалгама от изкуства, като всеки от замесените в него творци дава своя дан за пълнокръвно разгръщане на историята. Тя от своя страна е написана от Алесандро Барико и адаптирана за театралната сцена от Александър Секулов. Сюжетът проследява живота и пътешествията до далечна Япония на французина Ерве Жонкур. В търсене на яйца на копринени буби, той открива нещо съвсем неочаквано и нетърсено в страната на изгряващото слънце.

На сцената публиката ще види цяла плеяда актьори - Ивана Папазова, Маргита Гошева, Елена Кабасакалова, Патриция Пъндева, Мария Сотирова, Ирина Митева, Климентина Фърцова, Боряна Маноилова, Боряна Братоева, Радина Думанян, Симеон Алексиев, Троян Гогов, Константин Еленков, Тодор Дърлянов, Алексей Кожухаров, Венелин Методиев, Красимир Василев, Димитър Банчев, Ивайло Христов, Стоян Сърданов.

Режисьор на творбата е Диана Добрева, сценографията е на Мира Каланова, а костюмите на Марина Райчинова. Впечатляващия ефект на творбата подкрепят и видео дизайна на Петко Танчев, музиката на Петя Диманова, саунд дизайна на Явор Кaрагитлиев. Фотограф на постановката е Георги Вачев, а графичният дизайн на плаката е дело на Станислава Стойчева и Явор Димитров.

„Коприна“ е едно много различно и деликатно, но и свръхекспресивно и с гигантски режисьорски размах театрално представление, същевременно непосилно леко и изящно, което ще разкрие пред зрителите цял нов свят, изпълнен от загадъчната мистична Япония. Въпреки всичко показано в текст, цвят, светлини, жестове, костюми, музика, интерактивни решения, сценография – още повече ще остане под повърхността, с покана към зрителя сам да открие какво се крие в сърцевината на разказа и пътуването на героя към любовта и себе си.

„А къде всъщност е тази Япония?“ – пита Ерве Жонкур с началото на романа на Алесандро Барико. „Оттук все направо. До края на света“ – е отговорът, който получава. И той поема на път. „Коприна“ на Драматичен театър Пловдив ви кани да тръгнете заедно с него и да откриете какво го очаква на острова, някога забранен за чужденци. 

Постановката е част от програмата на Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест 2023, Бургас.

Билетите са в продажба на каса „Часовника.”

За информация и резервации: 0894 898 098, Маруся Русева, Арт ателие.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега