Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Модерната градска галерия в Поморие скоро ще бъде официално открита

Модерната градска галерия в Поморие скоро ще бъде официално открита

Външният облик на сградата бе изцяло възстановен, а съществуващият фонд от движимо и недвижимо духовно богатство – дигитализиран, като съдържанието му се поддържа и обновява непрекъснато.

Поредният дългоочакван проект в Поморие вече ереализиран и ще бъде представен пред жителите и гостите на града на 1-ви ноември /вторник/ от 11.00 часа.Става дума за до скоро рушащата се сграда на старата митница, която береставрирана и преустроена в модерна градска галерия.

Основната цел на проекта бе да съхрани ипопуляризира културното наследство на община Поморие, като му осигури дом ипредостави достъп за широката общественост. За реализирането на тази цел,външният облик на сградата бе изцяло възстановен, а съществуващият фонд от движимои недвижимо духовно богатство – дигитализиран, като съдържанието му се поддържа и обновява непрекъснато.

С европейски средства се закупи и  необходимата техника – сървър, три сензорниелектронно-информационни табла, 3D скенер с преносима графична станция зауправление на процеса на дигитализация, софтуер и два мултимедийни прожектора.

В красивия двуетажен паметник на културатавече са изложени първите произведения на изкуството, но градската галерия щебъде и място за провеждане на творчески срещи, пленери, камерни концерти и другиподобни събития.

Изграждането на галерията се извърши по проект„Осигуряване на достъп до културно наследство и културни продукти в ОбщинаПоморие чрез отваряне за посещения на сгради с културно-историческа стойност иразработване на нови дигитални съдържания в областта на културното наследство“,като получи 100% безвъзмездна финансова помощ по Програма БГ08 „Културнонаследство и съвременни изкуства”, финансирана чрез Финансовия механизъм наЕвропейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП)  2009-2014 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега