Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МОН планира да "дигитализира" образованието

МОН планира да "дигитализира" образованието

Национална система за онлайн изпити и външно оценяване, интернет портал за образование и матури по ИТ – това са част от проектите, които предвижда предвижда „Стратегията за ефективно прилагане на информационни и комуникационни технологии в образованието и науката”, изготвена от просветното министерство за периода 2014 - 2020 г. Крайната цел е постигането на модерно, интерактивно образование, което да съответства на технологичния прогрес.

Национална система за онлайн изпити и външно оценяване,интернет портал за образование и матури по ИТ – това са част от проектите,които предвижда предвижда „Стратегията за ефективно прилагане на информационнии комуникационни технологии в образованието и науката”, изготвена отпросветното министерство за периода 2014 - 2020 г. Крайната цел е постиганетона модерно, интерактивно образование, което да съответства на технологичнияпрогрес.

Според текста на стратегията, България изостава винтерактивното обучение, предава в-к „Монитор“. Нашите училища са доста назад ищо се отнася до техническото си оборудване. Средно 11 български ученици делятедин компютър, докато в ЕС едно устройство се използва от средно 4 деца. В тазивръзка, МОН предвижда обновяване на морално остарялата техника в училищата иосигуряване на безжични мрежи.

Плановете на ведомството обаче не стигат само до тук. ВСтратегията са отбелязани и проекти, засягащи дигитализиране на голяма част отадминистративните и образователни документи. Предвижда се изготвяне на единенонлайн портал за образование, до който да имат достъп ученици, учители иродители.

С електронизацията на обучението ще се улесни кактоосъвременяването на учебните материали, така и самостоятелната работа научащите в подготовката им. Интерактивните учебници ще могат да се променят веднагаи без преразход за печат и разпространение. Търсенето на определена информацияв тях също ще бъде улеснено.

Освен това, друга цел е създаването на система за онлайнизпити за външно оценяване знанията и уменията на учениците.

МОН възнамерява да въведе и матури по информационнитехнологии след завършване на 8-ми клас. Идеята е препитването да оценидигиталната компетентност на младежите. Стратегията предвижда и издаване насертификати за ИТ уменията на тийнейджърите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега