Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Монов: Предсрочното освобождване на Полфрийман - удар по държавността

Монов: Предсрочното освобождване на Полфрийман - удар по държавността

Като "адвокат на дявола" определи бащата на убития студент Андрей Монов съдебния състав, който пусна Джок Полфрийман на свобода. Според Христо Монов, магистратите нямат място в съдебната система. По думите му те трябва да обяснят решението си преди Деня на Независимостта, за да покажат "колко са зависими от други хора и фактори", цитиран от "24 часа".

Като "адвокат на дявола" определи бащата на убития студент Андрей Монов съдебния състав, който пусна Джок Полфрийман на свобода. Според Христо Монов, магистратите нямат място в съдебната система. По думите му те  трябва да обяснят решението си преди Деня на Независимостта, за да покажат "колко са зависими от други хора и фактори",  цитиран от "24 часа".

Христо Монов попита защо след като затворническата администрация казва, че Джок не се е поправил, те приемат, че се е на основание характеристика, дадена му от Българския хезински комипет (БХК). И определи това като удар по държавността.

"Какво казваме на децата си с това решение? Казваме им: няма я държавата. Тя не ви защитава, или я променяйте, или бягайте", категоричен бе Монов. Той коментира и твърдението, че Полфрийман е изплатил сума от присъденото обезщетение. "Нищо не е изплатил. А това, което съдът в Страсбург му присъди по делото, което заведе срещу България, беше присъдено от български съд да не отиде при него, а при нас като обезщетение. То е един процент от цялото обезщетение. Той нарочно не искаше да взема възнаграждение в затвора, за да не плаща."

Христо Монов обясни, че сега той ще трябва да дава пари, ако иска да го съди и да получи поне част от обезщетението. "А как си представяте да търся пари от кръвта на сина ми", категоричен бе той.

За момента Джок Полфрийман остава в центъра за временно настаняване на чужденци в Бусманци в очакване на временен паспорт поне до другата седмица.

“От една страна най-лесно е да кажа, най-тактично, или най-дипломатично, че решенията на съда не се коментират. В конкретния случай обаче ще кажа, че всеки трябва да носи отговорност за това, което прави. Ако кажа още нещо, то ще е крещящо неуважение към конкретния съдебен състав”, коментира главният прокурор Сотир Цацаров по случая.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега