Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Моторист летя с 229 км/ч на "Тракия", Пътна полиция започва нова акция

Моторист летя с 229 км/ч на "Тракия", Пътна полиция започва нова акция

През 2020 г. възникналите пътнотранспортни произшествия с участие на водачи на мотоциклети и мотопеди са 501.

Моторист беше засечен да се движи с 229 км/ч на АМ „Тракия”. Снимка на нарушението беше разпространена от МВР.  От „Пътна полиция” съобщиха, че от тази вечер започва нова акция, която ще продължи до 14-ти април и ще бъде насочена именно към мотористите. 

Началото на сезона се характеризира с повишен риск от възникване на произшествия с мотоциклетистите, а факторите за това са много – неблагоприятни пътни условия като ниска температура на настилката, наличие на пясък на много места, усойни участъци в дефилетата, включително и това, че през зимата останалите водачи са отвикнали от присъствието на мотористи на пътя, често не ги забелязват и отнемат предимството им, коментира гл.инспектор Близнаков. Той  отбеляза, че произшествията с мотоциклетисти в повечето случаи водят до тежки последствия и наранявания.

От началото на годината са загинали двама водачи на двуколесни моторни превозни средства. През 2020 г. възникналите  пътнотранспортни произшествия с участие на водачи на мотоциклети и мотопеди са 501. При тях са загинали 31 души, а 390 са ранени.Наблюдаваме завишаване на дисциплината при водачите на мотоциклети и мотопеди, но въпреки това не липсват случаи на неспазване на правилата. Именно към тях е насочена и започващата от днес специализирана полицейска операция за контрол по спазване на правилата за движение от водачи на двуколесни моторни превозни средства, уточни Близнаков. Той подчерта, че основната цел е намаляване на жертвите на пътя, а единственият начин за това е правилата да се спазват от всички и да се управлява разумно. Пътните полицаи ще извършват масови проверки за наличие на свидетелство за управление на МПС, валидността му за категорията към която спада управлявания мотоциклет, за употреба на наркотични вещества и алкохол, за поставянето на табели на определението за това места, както и за замърсени табели, за техническата изправност на мотоциклетите, за ползването на защитни каски.

(Снимка: mvr.bg)

Напомняме на водачите, че наказанието за водач, който управлява моторно превозно средство, чиито табели с регистрационен номер не са поставени на определените за това места, е лишаване от право на управление на МПС за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лева, съобщи още гл.инспектор Лъчезар Близнаков. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега