Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МРРБ очаква от Прокуратурата събраните доказателства за собствеността на Руската църква

МРРБ очаква от Прокуратурата събраните доказателства за собствеността на Руската църква

Днес и. ф. главен прокурор Борислав Сарафов покани на среща министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и го запозна с установената фактология от извършената проверка на Върховна административна прокуратура и Софийска градска прокуратура върху собствеността на земята и храма.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството очаква Прокуратурата на Република България да изпрати копие на събрания доказателствен материал в обем от 4 тома за собствеността върху храма „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в гр. София, популярен като Руската църква. 

Днес и. ф. главен прокурор Борислав Сарафов покани на среща министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и го запозна с установената фактология от извършената проверка на Върховна административна прокуратура и Софийска градска прокуратура върху собствеността на земята и храма. Обвинител №1 предаде на регионалния министър писмо от 3 стр., с което го сезира за констатациите от анализа на държавното обвинение, като бе пояснено, че събраните от ПРБ материали по казуса със собствеността на земята на храма и църквата „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ са в значително по-голям обем, а именно – 4 тома. 

В хода на работната среща министър Цеков поиска цялата събрана информация, за да прецени има ли законово основание да упражни правомощията на министъра на регионалното развитие и благоустройството по ГПК и ЗДС, свързани с представителство по дела за недвижими имоти – държавна собственост, в защита на държавния интерес.

„Получихме писмо от прокуратурата, която е направила изследване на фактите и обстоятелствата със собствеността на Руската църква. Ние бяхме сезирани с предложение да предприемем действия по установяване на собствеността. Разбира се, материалите, свързани с този казус, са доста обемни. Става въпрос за 4 тома с документи. Ще се запознаем с цялата фактология, след което, ако има основание, ще предприемем съответните действия. Към днешна дата единственото, което мога да кажа, е че сме получили писмо от прокуратурата", коментира министър Цеков.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега