Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Областният управител на Бургас сигнализира за множество сделки с общински терени

Областният управител на Бургас сигнализира за множество сделки с общински терени

Един от скорошните примери е в Община Царево.

За множество сделки с общинска собственост сигнализира областният управител на Област Бургас Пламен Янев. В последните месеци, общинските съвети в областта ударно разпродават терени, се посочва в съобщение разпространено до медиите. 

Един от скорошните примери е в Община Царево, където местният общински съвет взе решение за продажба на близо 730 декара общинска земеделска земя в местността „Вергути“. Решението е спряно от областния управител с мотива, че на общинските съветници не е предоставена цялата информация за имота. В момента той е с начин на трайно ползване „лозе“ и е с аренден договор със срок на действие 35 години. Това обстоятелство не е посочено нито в обстоятелствената част на докладната, нито в проекта на решението, внесено пред Общинския съвет. 


Снимка: Областна администрация Бургас

Липсата на предоставяне на пълна информация нарушава основен принцип от административнопроцесуалния кодекс, а именно задължението на административния орган да осигури откритост, довереност и пълнота на информация в административното производство. 

„Община Царево има дългосрочен финансов план за получаване на приходи от недвижимия имот регулярно, като в края на този период – 2049 г., ще остане собственик на имота. Непълната информация относно характеристиките на имота възпрепятства обективната преценка относно най-благоприятния за общината вариант“, коментира Пламен Янев. 

Той посочи, че Областна администрация в момента засилено следи и решенията на другите общински съвети, тъй като се наблюдава увеличен брой сделки именно в последните месеци преди изборите. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега