Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МРРБ: По понтонния мост пренасочват трафика от разрушения мост на пътя Царево – Варвара

Всички структури на държавата работят в синхрон в помощ на гражданите
МРРБ: По понтонния мост пренасочват трафика от разрушения мост на пътя Царево – Варвара

Започна подготовката на изграждането на временното метално мостово съоръжение при Царево. По понтонния мост ще се пренасочи трафикът от разрушения мост на пътя Царево – Варвара.

Всички структури на държавата работят в синхрон в помощ на гражданите, съобщиха от МРРБ и допълниха, че техните звена са на терен трети ден с хора и техника за отстраняване в максимално кратки срокове на щетите по пътната инфраструктура и ВиК мрежата. 

Започна подготовката на изграждането на временното метално мостово съоръжение при Царево. По понтонния мост ще се пренасочи трафикът от разрушения мост на пътя Царево – Варвара. 41-тонен багер и 100-тонен кран спомогат за демонтажа на компрометирания мост. След монтажа на понтонния мост, по него ще могат да преминават МПС до 12 т. До изграждането на временното съоръжение трафикът е насочен по обходен маршрут. 

За моторни превозни средства до 12 т от Царево в посока Ахтопол маршрутът е по третокласния път III-9901 Китен – Царево, подминава се входът за Царево и на следващата отбивка се завива наляво покрай електроразпределителната станция и пожарната. Преминава се през квартал „Мандрата“ до ул. „Нестинарка“, през квартал „Василико“, къмпинг „Нестинарка“ до кръстовището за село Бродилово и от третокласния път III-9901 до Ахтопол и обратно. 

Движението по пътя Царево – Малко Търново след с. Изгрев е ограничено в една лента по съоръжението за МПС до 3,5 т. То също е компрометирано от обилните валежи. В момента се правят огледи и се описват щетите по него.

По съоръжението над р. Караагач между Китен и Царево е въведена временна организация на движение в една лента за МПС до 12 т, поради необходимостта от стабилизиране на преходна плоча преди моста. Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе спешни мерки за почистване на пътищата в района на Царево от свлечените камъни, земна маса и дървета от падналите проливни валежи в района. Всички екипи на ВиК – Бургас са на терен и работят, като е мобилизирана и цялата налична техника, включително е изпратена такава от ВиК - Стара Загора и ВиК – Пловдив /багери и камиони/.

Багерите са насочени към с. Кости, където има нужда от разчистване на земна маса. Към настоящия момент водоподаването е възстановено почти навсякъде Караагач, Лозенец, в Бродилово и Резово все още се работи по подмяна на помпи, но е осигурена вода. 

До няколко часа се очаква водата в Резово да бъде пусната. Пробите от водата от язовир Ясна поляна са вече в норма, но ще се продължи с мониторинга. ДНСК проверя строителните книжа и фактическото изпълнение на оголените след бедствието канализационни тръби по плажната ивица на Южното Черноморие. Специализирана техника "амфибия" от ГДПБЗН подпомага АПИ за огледа на срутения мост.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега