Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МРРБ: През 2015-а ще работим по електронните системи, магистралите и жилищното саниране

МРРБ: През 2015-а ще работим по електронните системи, магистралите и жилищното саниране

През настоящата година, акцентите в работата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъдат разработването на електронни системи, строителството на пътища и магистрали, както и проектът за безвъзмездно саниране на многофамилните сгради.

През настоящата година, акцентите в работата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъдат разработването на електронни системи, строителството на пътища и магистрали, както и проектът за безвъзмездно саниране на многофамилните сгради. Това съобщи в ефира на bTV регионалният министър Лиляна Павлова.

„Разработвамеинформационно приложение за смарт телефони и таблети, за пътните участъци встраната, правим автоматизирано преброяване на автомобилите по пътищата,въвеждаме и електронни табла“, поясни Павлова. По думите й, тази система трябва да заработи през лятото.

Другият основен проект за 2015-а е подготовката на т.нар. тол система по републиканските пътища. До края на тази година трябва да се разработи бизнес модел на системата, през 2016-та година да бъде избран инвеститор. През 2017-а системата ще заработи. По този начин, тези които най-много рушат ще плащат повече, приходите ще бъдат използвани за изграждането на нови пътища и поддръжка на съществуващите, обясни Павлова.

„Работим за изграждането на около 140 километрамагистрални участъци през тази година и на над 340 километра пътища  в цялата страна.  България отдавна трябваше да построимагистрален пръстен, защото в Европа няма страна без магистрали“, коментира още Павлова. 

Друг акцент в работата на ведомството през тазигодина ще бъде санирането на многофамилните жилищни сгради. Регионалният министър подчерта, че правителството е осигурило 1 млрд.лв. гаранция за създаването на фонд засаниране на жилищата, като ще се започне с най-големите и най-проблемнитежилища – панелните.

„Сега нещата са в ръцете на общините, а кметовете трябва дабъдат активни и да стартират избора на изпълнители за саниране на жилищнитесгради“, каза още Павлова. Освен това възможност да санират жилищата си хоратаще имат и по Оперативна програма „Региони в растеж“, по която до 2016-та годинаще могат да кандидатстват за финансиране.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега