Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МС: България има последователна и непроменена позиция в признаването на жертвите от Сребреница

МС: България има последователна и непроменена позиция в признаването на жертвите от Сребреница

Разпространената в интернет грама не била окончателна, се казва в позицията на правителството.

"България има последователна и непроменена позиция в признаването на жертвите от Сребреница и е участвала във всички инициативи, свързани с тяхното възпоменаване.". Това гласи позиция на служебното правителство изпратена до медиите във връзка с гласуването на резолюцията за отбелязване на 30-годишнината от геноцида в Сребреница. 

От там заявяват, че разпространената грама до Постоянното представителство на България към ООН в Ню Йорк не съдържа окончателните указания към посланик Лъчезара Стоева. 

"Документите, изтекли в интернет, са само част от процеса на взимане на решение и те не представят неговата цялост. Това само създава почва за спекулации, интерпретации и манипулации по темата.", се казва още в позицията.

"Динамиката при осъществяване на дипломатическата служба и формирането на позиция е свързана с множество „работни“ варианти, които непрекъснато еволюират в процеса на формиране на националната позиция на страната ни. Важна е официалната позиция, а до нея се стига след становища на експерти от ресорните структурни звена на Министерството на външните работи, които включват различни комуникационни канали.", твърдят от МС. 

"Изтичането на служебна кореспонденция и безогледното й разпространение в  публичното пространство може да се окачестви само като елемент на хибридна атака. Темата се употребява политически в условията на предизборна кампания и това вреди на интересите на България.", категорични са от служебния кабинет. 

"Служебното правителство се разграничава категорично от всякакви опити за внушения, свързани с промяна на геополитическата ориентация на България. С действията си правителството доказва всекидневно, че страната ни  следва неотклонно европейския си път и перспектива.", допълват от кабинета.

По информация на сайта BIRD, премиерът Главчев е изпратил грама до постоянния ни представител в ООН Лъчезара Стоева, в която изисква от нея да гласува “въздържал се” в проекторезолюцията на ООН за сръбския геноцид в Сребреница. Посланик Лъчезара Стоева отказва да изпълни тази директива на Главчев.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега