Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МС одобри над 23,5 млн. лева за ремонт на пречиствателната станция на яз. "Ясна поляна"

МС одобри над 23,5 млн. лева за ремонт на пречиствателната станция на яз. "Ясна поляна"

От Областна администрация разпространиха пояснение какво е довело до завишението на първоначално обявената сума.

Министерски съвет одобри 23 552 300 лв. за ремонт на пречиствателната станция на язовир "Ясна поляна". С парите трябва да се реализират обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ и на обект „Временно укрепване на носещата конструкция на резервоара за питейна вода на ПСПВ на язовир „Ясна поляна“. От Областна администрация разпространиха пояснение какво е довело до завишението на първоначално обявената сума. Ето цялата позиция без редакторска намеса: 

Във връзка с постъпили въпроси относно одобреното финансиране в размер 23 552 300 лв. с Решение на Министерския съвет за реализиране на обект „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“ и на обект „Временно укрепване на носещата конструкция на резервоара за питейна вода на ПСПВ на язовир „Ясна поляна“ и разликата с предварително обявената искана сума Ви информирам следното:Идейният проект, изготвен от „ВиК“ - Бургас ЕАД, е бил 15 млн. лв. без ДДС.Работният проект, изготвен от „ВиК“ - Бургас ЕАД, е остойностен на 18 737 664,11 лв. без ДДС и включва само „Аварийна реконструкция на филтърно и помпено стъпало на ПСПВ „Ясна поляна“.

В крайната финансова обосновка е добавен нов обект „СМР за временно укрепване на носещата конструкция на резервоара за питейна вода на ПСПВ на язовир „Ясна поляна“ на стойност 591 128,65 лв. без ДДС. Крайната цена на двата обекта възлиза общо на 19 626 857,72 лв. без ДДС. Цена с ДДС - 23 552 229,26 лв. По реализирането на двата обекта в посочените суми са включени и разходите за задължителните надзори – авторски, строителен и инвеститорски контрол, които са процент от сумата на всеки един от обектите.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега