Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Музикалното готви "ударно приключение" тази сряда

Музикалното готви "ударно приключение" тази сряда

Ударно музикално приключение очаква зрителите в поредния концерт от цикъла "Запознайте се с..." в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров”. Тази сряда младите музиканти и техните преподаватели ще разкрият пред зрителите магията на ударните инструменти.

Ударно музикалноприключение очаква зрителите в поредния концерт от цикъла "Запознайте сес..." в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. ПанчоВладигеров”. Тази срядамладите музиканти и техните преподаватели ще разкрият пред зрителите магията на ударните инструменти. 

Те са най-естествените и първични инструменти, коиточовек познава. Това е и причината те да се считат за първите такива в музикалнатаистория.Всеки родител е усетил на свойгръб вроденото влечение на децата към барабанене по всевъзможни предмети удома. А това първосигнално желание засъздаване на шум може да се превърне в истински красива музика.

Палитрата наударните инструменти е много разнообразна, а  разновидностите им  са почти безкрайни. В  пресъздаването на равноделни и неравноделниритми се  включват  вибрафон, ксилофон, маримба, барабани, тъпан,гонг, там-там, джембе, конга, чинели,кастанети, гуеро и много други.

Магията наударните инструменти, тази седмица пред зрителите ще разкрият учениците от класовете на Евгения Иванова иРадослав Харалампиев. Те споделиха, че в  България през 70-те и 80-те години на ХХ векДобри Палиев създава световно известната перкусионна школа с представители отняколко генерации. Затова и по голямата част от произведенията, включени вконцерта  са композирани именно от него.

От сцената ще прозвучат още мелодии на Рзаев, Сарасате, Бент Лилоф, Пол Дезмънди др.Ударните инструменти намират приложение във всички музикални стилове на всички времена отфолклор през  поп и рок  до джаз и класическа музика.

Поредицата „Запознайтесе с...” се осъществява в рамките на проекта „Наконцерт в сряда”, тази сряда - 23 март, от 18 часа, Концертна зала наМузикалното училище, при вход свободен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега