Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МВнР със съвети към българите, които ще ходят да гледат Олимпиадата в Корея

МВнР със съвети към българите, които ще ходят да гледат Олимпиадата в Корея

Вижте какво съветват от ведомството.

Министерството на външните работи на България отправи редица препоръки към българите, които възнамеряват да посетят Република Корея във връзка с предстоящите Зимни Олимпийски и Параолимпийски игри в Пьончанг. Ето какво съветват от ведомството:

- Да проверят валидността на своите задгранични паспорти и, в случай на необходимост, да се сдобият с нови паспорти. Валидността на паспорта следва да бъде минимум 3 месеца след планираната дата за напускане на Република Корея. Напомняме, че удължаването на срока на валидност на българските паспорти не е възможно, съгласно действащата българска нормативно-правна уредба. Консулска служба в Сеул не предлага експресно или бързо издаване на паспорти. Евентуалното издаване на временен паспорт от Посолството на Република България в Република Корея е възможно единствено в КС - Сеул, но не и на място в Пьончанг, и ще е свързано с допълнителни разходи и ще отнеме време.

- Българските граждани, посещаващи Република Корея, следва да знаят населеното място и адреса, на който ще пребивават, наименованието на хотела, в който предстои да отседнат, тъй като при влизане в страната задължително се попълва стандартен информационен формуляр на английски език, състоящ се от две части: „пристигане” и „напускане”, като втората част се предава на корейските гранични власти при напускане на страната. Освен това, при влизане в страната, на ГКПП се вземат биометрични данни от пътуващите, с изключение на деца под 17 години и на пътуващите с дипломатически или служебни паспорти.

- Българските граждани, които възнамеряват да посетят Република Корея, следва да се сдобият предварително със застраховка за пътуване в чужбина, която да покрива евентуалните разходи в случай на заболяване, стоматологична помощ, смърт, загуба на личен багаж или други непредвидени събития по време на престоя им в страната.

- Препоръчва се на българските граждани, които възнамеряват да посетят Република Корея, да се регистрират предварително в рубриката „Пътувам за  Република Корея“ на електронната страница на Министерството на външните работи на Република България, като при възможност  оставят телефонен номер за връзка, за да може с тях да бъде осъществен контакт, в случай на необходимост или извънредна ситуация.

- В случай, че само единият от двамата родители пътува с едно или повече от  непълнолетните им деца, той следва да разполага с нотариално заверен превод на английски език на нотариално заверено пълномощно от другия /непътуващ/родител.

- Препоръчва се на българските граждани да проучат предварително  информацията относно стоките, които са забранени за внос в Република Корея, както и за износ от страната. Българските граждани, които носят със себе си предписани им от лекар лекарства и медицински препарати, следва да носят и съответните медицински документи, вкл. рецепти.

- Българските граждани, които имат гражданство и на Република Корея, следва да  имат предвид, че военната служба в Република Корея е задължителна, което означава, че мъжете до определена възраст биха могли да подлежат на военна служба. 

- За да шофират за период до 1 месец в Република Корея, българските граждани  следва да притежават следните три документа: валидно българско свидетелство за управление на моторни превозни средства, валидна  международна шофьорска книжка и валиден паспорт. Поради натоварения трафик и специфичната система за обозначаване на улиците в населените места се препоръчва повишено внимание при самостоятелно кормуване.

- Препоръчва се на българските граждани, които ще посетят Република Корея във връзка с предстоящите Зимни Олимпийски и Параолимпийски игри в Пьончанг, да се снабдяват предварително с билети и да правят хотелски резервации само от лицензирани и проверени доставчици, за да не станат жертва на евентуална измама.

- В случай на необходимост, българските граждани, намиращи се в Република Корея, биха могли да установят контакт с Посолството на Република България в Република Корея на следните телефони или електронни адреси: 

Посолство на Република България в Република Корея:

Адрес: 102-8 Hannam-daero, Yongsang-gu, Seoul 140-894, Republic of Korea
Телефон: +82 2 794 8625; +82 2 794 8626
Факс: +82 2 794 8627
Дежурен телефон в извънработно време: + 82 10 3549 8625

Консулска служба:

Телефон: +82 2 794 8625/6
Факс: : +82 2 794 8627
E-mail: embassy.seoul@mfa.bg
Website: www.mfa.bg/embassies/korea

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега