Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МВР обяви правила за спазване при усложнена зимна обстановка

МВР обяви правила за спазване при усложнена зимна обстановка

От МВР призовават водачите при усложнена зимна обстановка да се спазват следните правила:Не бива да се придвижваме извън населените места сами и пеша. Ако необходимостта все пак налага да се придвижваме на открито и извън населено място, то трябва да бъдем облечени с топли дрехи, обувки и ръкавици.

От МВР призовават водачите при усложнена зимна обстановка да се спазват следните правила:

Не бива да се придвижваме извън населените места сами и пеша. Ако необходимостта все пак налага да се придвижваме на открито и извън населено място, то трябва да бъдем облечени с топли дрехи, обувки и ръкавици.

Със себе си е добре да носим суха храна и термос с топла напитка. При умора не бива да се спира за почивка, а да се придвижим до най-близкото населено място. Движението при виелици трябва да става далеч от сгради и далекопроводи, стълбове и дървета.

Ако пътуваме с автомобил, преди да тръгнем трябва проверим дали той е изправен, дали разполагаме с достатъчно гориво, а също така и с въже, лопата и брадвичка. Превозното средство трябва да е снабдено със зимни гуми, вериги и да е с изправни светлини. Шофирането трябва да става бавно и внимателно, когато се преминава покрай сгради, близо до електропроводи и дървета.

Ако обстановката продължи да се усложнява, е добре да спрем в най-близкото населено място и да изчакаме преминаването на снежната виелица или до нормализиране на ситуацията.Не бива да използваме двигателя на спряното моторно превозно средство за отопление, а при крайна необходимост това да става за кратко време, като в купето осигурим достъп на чист въздух.

Измръзналите части на тялото се разтриват със спирт и леко се масажират. Не се разтриват със сняг – това усилва охлаждането и може да нарани кожата.При измръзвания от втора, трета и четвърта степен се налага транспортирането на пострадалите до болнично заведение, на същите се поднасят топли и силно подсладени течности.Стриктно трябва да се следват указанията, разпорежданията и съветите на служителите на Министерството на вътрешните работи и пътните служби.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега