Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

На 1 април стартира приемът в бургаските детски градини

На 1 април стартира приемът в бургаските детски градини

Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени от 10.00 часа на 6-ти май, а родителите на класираните деца трябва да ги запишат в детското заведение, в което за приети от 9-ти до 16-ти май.

Този петък, 1 април, от 08.00 часа електронната система на Община Бургас за прием в ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към училища ще бъде активирана в режим за кандидатстване. Всички родители могат да запишат онлайн децата си от уюта на своя дом, използвайки възможностите на платформата за записване ТУК!

Тези от тях, които по някаква причина нямат възможност да използват удобството на системата за прием, могат да направят това на място в съответната детска градина.Тази година Община Бургас успя за пореден път да увеличи свободните места за прием в яслите и детските градини. Свободните места в самостоятелните ясли в момента са 976 при 971 през 2021 г., а за записване в първа градинска група са 1689 при 1522 през миналата година.Това стана възможно, след като само в последната една година местната администрация построи две нови детски градини – „Морско конче“ в ж.к. „Братя Миладинови“ със 100 свободни места за 1, 2 и 3 градинска група и „Синчец“ в кв. „Горно Езерово“ с още 36 нови места в 1 група. Прием тази година ще има и в ДГ „Пинокио“ – 50 места в 1 група.

За спокойствието на родителите, които живеят в централните части на града, общинската администрация обедини всички детски заведения, попадащи в ЦАУ „Зора“ и ЦАУ „Приморие“, общо 18 на брой. Това означава, че те могат да кандидатстват за място във всяко едно от тях, стига то да попада в обхвата на посочените два административни центъра.Най-много точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето. 

Ако вашето дете е живяло над 2 години на декларирания постоянен или настоящ адрес, попадащ в прилежащия район на предпочитаната от вас детска градина, ще получите 300 точки. За сравнение – дете с постоянен или настоящ адрес, който е извън съответния прилежащ район към детската ясла или градина, ще получи едва 1 точка.Община Бургас напомня на родителите, които ще записват за първи път децата си, използвайки електронната система за прием, че информацията за самостоятелни ясли, детски градини и подготвителни групи в училища в нея касае наименованията на съответните Центрове за административни услуги, а не имената на жилищните комплекси. 

Така например, най-често срещана грешка е родители от ж.к. „Възраждане“ да посочат детско заведение в район „Възраждане“ и така детето им да бъде записано в градина в ж.к. „Меден рудник“. За да няма злоупотреби, декларираният от родителите адрес на местоживеене на детето ще се проверява по служебен път от дирекция ГРАО.При записани деца за прием в една и съща градина с равен брой точки под внимание се взима времето на регистрация. 

Кандидатстването за прием в самостоятелни ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към училища ще продължи от 08.00 часа на 1-ви до 18.00 часа на 21-ви април. Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени от 10.00 часа на 6-ти май, а родителите на класираните деца трябва да ги запишат в детското заведение, в което за приети от 9-ти до 16-ти май.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега