Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

На 1-ви април в Бургас - освен сирени, ще звучат и клаксони

На 1-ви април в Бургас - освен сирени, ще звучат и клаксони

В деня на шегата обаче, в Бургас освен сирени, ще звучат и клаксони. Вижте причината!

Обичайно, на 1 април всяка година у нас се тества Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението. Сирените и сигналите за тревога ще звучат в градовете Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, София, Враца и в населените места в 30-километровата зона около АЕЦ „Козлодуй“. Място за паника няма, става дума за рутинен тест на системата, подчертават от МВР.

Тя ще бъде задействана в 11 часа. Ще прозвучат националните сигнали за тревога и край на тревогата, както и съпътстваща гласова информация. Пробата на звука на оповестителните уреди е в изпълнение на Наредбата за ранното предупреждение и оповестяването при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност.  

В деня на шегата обаче, в Бургас освен сирени, ще звучат и клаксони. Плакат с размер 8 на 2 метра се очаква да бъде провесен през парапет на ключовото кръгово "Трапезица" в час пик - около 17:30 часа. Постерът ще гласи "Ако си против гей-парад в Бургас -  свирни".  


От дни в социалните мрежи се съобщава за провеждане на "Бургас Прайд" през май месец на площад "Тройката". 

Снимка: www.facebook.com/pride.burgas

Според информацията, първият Бургас Прайд се организира с подкрепата на  местните общности и правозащитни организации и е в подкрепа на равноправието на хората с различна сексуална ориентация, които често стават жертви на дискриминация и тормоз. 

Успоредно с организацията на "Прайд Бургас" тече и петиция против провеждането му, която до момента е събрала над 1400 подписа. "Изказваме своето притеснение относно осъществяването на това събитие, като се позоваваме на следните факти: Шествието е обявено, като борба за равни права, толерантност и свобода. Напомняме, че по презумпция всички човешки същества имат равни права от самото си раждане", пишат организаторите ѝ до кмета Николов.
 

‼️‼️‼️Това е плакат с размери около 8 метра на 2 метра височина, ще го провесим през парапета на кръговото на Трапезица...

Публикувахте от Martin Penchev в Вторник, 30 март 2021 г.
"В България видяхме, че от Референдуми файда няма, от протести със затваряне на пътища - също. По този начин, хем питаме хората, хем не пречим на никого, ако пък това, което ще направим е незаконно, ще си понесем последствията. Е, ако хората СВИРЯТ, докато шофират по пътя си, значи има за какво да се борим, ако е тишина, значи сме сгрешили и смисъл от това, което правим - няма", коментира Мартин Пенчев от Обществен проект "Мотив" и допълва, че идеята е взаимствана от политически дуели в столицата, като тук целта не е политическа, не са и против "различните", а просто изразяват несъгласие с натрапване на подобни акценти.

Припомняме, че години наред в Бургас се провеждаха демонстрации срещу гей парадите в София. Бургазлии настояваха за запазване на традиционните християнски ценности. Част от посланията гласяха "Бог създаде Адам и Ева, не Адам и Иван", "Само мъж+жена=дете", "Не искаме Садом и Гомор", "Не на еднополовите бракове" и други. 



Дали тази година ще има подобна инициатива в Бургас или не, предстои да разберем. Според нагласите в социалните мрежи обаче едно е сигурно - на 1 април в града ще звучат и сирени, и клаксони. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега