Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стартира подписка против провеждането на „Бургас прайд“

Стартира подписка против провеждането на „Бургас прайд“

Подписката не е с цел дискриминираме общности и хора.

На 1 юли 2022 г., петък от 17.00 до 20.00 часа пред Часовника на ул. „Александровска“ до сградата на Община Бургас стартира подписка срещу поредното провеждане на парад на хомосексуалните общности на територията на Община Бургас. Събитието е във връзка с предстоящия този месец „Бургас прайд“ и се организира от Инициативен комитет на граждани и неправителствени организации. 

Подписката не е с цел дискриминираме общности и хора. 

"Нашата цел е да се спести на гражданите на Бургас, на деца и подрастващи, които свободно се разхождат по улиците натрапването на каквато и да било сексуалност – публично и демонстративно.", заявяват организаторите.

От Организацията за закрила на българските граждани, които стоят зад подписката, заедно с администраторът на „Групата на групите“ във Фейсбук заявяват, че няма и няма да има битка между хетеро и хомосексуални граждани. 

"Сексуалността е нещо интимно и няма нужда от показност, нито от защита! Това означава ли, че можем да бъдем мълчаливи свидетели на подяна на ценности? Нужно ли е търпимостта да се превърне в оръжие срещу стабилните основи на обществото ни?, питат инициаторите.

"Припомняме, че нито един Закон в България не ограничава правата на хората с „нетрадиционна” сексуална ориентация, независимо каква е тя, независимо от начините, по които се практикува.  Равенството пред Закона е конституционно гарантирано за всички български граждани в Конституцията на Република България. В това число и наше.Гражданите на Бургас могат да изразят своята позиция законно и да очакват мнението им да бъде зачетено и чуто." , се казва още в обръщението.

Всеки, който не желае в Бургас да се състои парад на хомосексуалните общности, може да подкрепи позицията си с подпис днес от 17.00 до 20.00 часа до Часовника между  ул. „Александровка“ и „Алеко Богориди“. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега