Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

На 12 май стартира приемът за първи клас в бургаските училища - направете го онлайн!

На 12 май стартира приемът за първи клас в бургаските училища - направете го онлайн!

Заради опасността от заразяване и разпространение на коронавирусна инфекция и наложените противоепидемични мерки в затворени пространства, Община Бургас призовава всички родители да се възползват от предимствата на електронната система за записване и регистрират децата си от вкъщи, без да излизат.

На 12 май, вторник, от 08.00 часа бургаската електронна система за прием в първи клас ще бъде активирана в режим за кандидатстване.Заради опасността от заразяване и разпространение на коронавирусна инфекция и наложените противоепидемични мерки в затворени пространства, Община Бургас призовава всички родители да се възползват от предимствата на електронната система за записване и регистрират децата си от вкъщи, без да излизат.

Тези от тях, които наистина нямат възможност да направят това онлайн, могат да подадат регистрационния талон на място в даденото учебно заведение, спазвайки изискванията за безопасност като задължително носене на предпазна маска.Директорите на бургаските училища вече правят необходимата организация за дезинфекция на помещенията и отстояние, като родителите ще влизат вътре по един, за да няма струпване на хора. Служител от съответното учебно заведение ще попълни електронния формуляр пред родителя и ще му даде индивидуална парола за достъп до класирането, с който може да провери резултатите, веднага щом бъдат обявени.

Родителите, които ще използват платформата, могат да се запознаят с нея предварително на официалната страница на Община Бургас в раздел: "Е-услуги" или директно ТУК!

Първият етап на записване ще продължи до 18.00 часа на 22 май, а резултатите от класирането ще бъдат обявени на 3 юни в електронната система. Родителите на приетите на първо класиране деца ще могат да ги запишат в срок от 5 до 12 юни. Обявяването на останалите свободни места след първо класиране ще се извърши на 16 юни.Родителите трябва да знаят, че най-много точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето. Ако вашето дете е живяло над 3 години на декларирания постоянен или настоящ адрес, попадащ в прилежащия район на предпочитаното от вас училище, ще получите 300 точки. За сравнение - дете с постоянен или настоящ адрес, който е извън съответния прилежащ район на даденото училище, ще получи едва 1 точка.

Днес, 7 май, излезе първото класиране за записване в детски ясли, градини и полудневни подготвителни групи в училища в Бургас. 2482 са приетите на първо класиране деца в бургаски детски заведения. Те трябва да бъдат записани от 10.00 часа на 11 май до 18.00 часа на 18 май. Поради изискванията за безопасност, записването за учебната 2020-2021 г. ще се извършва по телефон и електронна поща, а не на място в детското заведение.Родителите, чиито деца не са приети на първо класиране, могат да променят реда на желанията за второ класиране от 22 до 29 май.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега