Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

На 31 май стартират проверките по плажовете в областта

На 31 май стартират проверките по плажовете в областта

Всяка година със заповед на областния управител се сформира комисия, която извършва проверки по плажните ивици.

Всяка година със заповед на областния управител се сформира комисия, която извършва проверки по плажните ивици. В състава й влизат експерти от Областна администрация, Морска администрация, Български червен кръст, Регионална инспекция по околна среда и води, Регионална здравна инспекция, представители на полицията и общинските администрации.

Проверяващите следят за състоянието на плажните ивици, за обезопасяването, хигиената, изпълнението на клаузите по сключените договори за наем, както и спазването на разпоредбите в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Обект на първата проверка тази година са единадесет плажа в областта, отдадени под наем от Областен управител на област Бургас. Проверени ще бъдат „Обзор – юг”, „Река Вая”, „Несебър – стар град”,  „Несебър – изток” в Община Несебър; „Поморие-централен”, община Поморие;„Бургас – север”, община Бургас; „Младост-ММЦ”, община Приморско; „Малък плаж Лозенец”, „Царево – Василико”, „Устие на р.Велека”, „Резово” в община Царево.

Лично областният управител Константин Гребенаров извърши първата проверка за летен сезон 2012 година, повод за която стана сигнал за ограничен достъп до морски плажове „Каваци – юг” и „Смокини”, подаден по време на ежегодната среща на губернатора с концесионери.  

В присъствието на представител на фирмата подала сигнала, експерти от администрацията констатираха, че към настоящия момент и двата пътя посочени в кадастралната карта на плажовете осигуряват свободен достъп. При проверката се установи още, че заграждението поставено в непосредствена близост до плажната ивица е на Регионална инспекция по околна среда и води и е абсолютно задължително, тъй като става въпрос за опазване на шест декара поддържан резерват.

Оградата има за цел да предотврати унищожаването на пясъчната лилия, която се намира там. За в бъдеще ще се търсят и други възможности чрез промяна на Подробен устройствен план да бъде осигурен достъп, чрез създаване на допълнителни алеи. „Всеки, който има сигнал за нередности по плажните ивици може да го подаде в Областна администрация Бургас на телефон: 056/894 141 или 056/894 174 и ние ще извършим проверка. Това до някаква степен осигурява спокойствието и комфорта на жителите и гостите на област Бургас избрали да плажуват по Южното Черноморие”, зави Константин Гребенаров.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега