Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Набират средства за издигане на най-високото българско знаме

Набират средства за издигане на най-високото българско знаме

Симеон Караколев се надява догодина, на Роженските поляни, да бъде поставено българското знаме на височина от 111 метра.

Още през 19 век хората са се събирали на родови срещи на Роженските поляни. По-късно мястото се огласява от оркестъра „100 каба гайди“ на Апостол Кисьов, Георги Чилингиров, Валя Балканска, Христина Лютова и Надежда Хвойнева. Тези музиканти стават известни за широката публика именно на тези събори. Първото надпяване е през 1961 година. През 1993 съборът става национален. С Роженските поляни е свързана и националната дарителска кампания „България заслужава“, която стартира днес.

В тези мрачни времена приемаме предизвикателството да издигнем най-високия пилон в Европа, на който да се вее българското знаме. Това обясни пред БНР Симеон Караколев от фондация „Наследство в бъдещето“.

„То ще бъде и най-високото родно знаме в света, представляващо призив за духовно начало. Трябва да събудим българския дух и да стимулираме единението“.

Симеон Караколев се надява догодина, на Роженските поляни, да бъде поставено българското знаме на височина от 111 метра. Разчетите сочат, че това ще струва около 1 милион лева. Представителят на фондация "България заслужава" обяви, че ще има ежеседмична отчетност, както и че ще бъде заснет документален филм, показващ изработката на това съоръжение.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега