Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Национална стачка на испански шофьори заради високите цени на горивата

Национална стачка на испански шофьори заради високите цени на горивата

В някои градове от страната се наложи да се намесят Националната полиция и Гражданската гвардия, за да не се стигне до по-сериозни инциденти. Блокирани са магистрали, а основни пътни артерии са барикадирани с изгорели гуми.

Испански шофьори на камиони са в национална стачка срещу високите цени на горивата цялата седмица, което доведе до  прекъсвания на доставки на пресни продукти като риба и плодове в цялата страна, предава БНР. В понеделник платформа, представляваща малки фирми на камиони за превоз и самостоятелно заети шофьори, обяви безсрочна стачка. В петък верига чуждестранни супермаркети в региона Астурия затвори поради липса на доставки. 

Земеделските производители се оплакват, че не могат да продават продукцията си, особено мляко, и предупреждават, че храната за животни свършва до дни. Млечната промишленост в Испания преустанови дейността си, съобщиха от браншовата организация.Транспортната стачка на превозвачите започна още в понеделник заради високите цени на горивата. Тя обаче не е подкрепена от всички фирми в бранша и това доведе до сблъсъци между работещите и протестиращите.

В някои градове от страната се наложи да се намесят Националната полиция и Гражданската гвардия, за да не се стигне до по-сериозни инциденти. Блокирани са магистрали, а основни пътни артерии са барикадирани с изгорели гуми. Според Националната федерация на млечните индустрии (FENIL), която представлява над 95% от испанското производство на млечни продукти, доставките към фабриките на суровини и към търговските мрежи на готова продукция вече са прекратени и ще бъдат възстановени едва след като транспортната стачка приключи. 

От сектора предупреждават, че парализата на транспорта води до социални, икономически и екологични последици. До тук загубите се изчисляват на над 600 милиона евро, а според експерти ако стачката продължи около 100 000 души ще останат без работа.Протестите продължават при ожесточени конфликти между стачкуващите и тези, които все още извършват превози. Испанските власти са мобилизирали десетки хиляди полицаи да контролират ситуацията. Съобщава се за инциденти с насилие.За днес е предвидена демонстрация на земеделските профсъюзи в столицата Мадрид.Във Франция се говори за подобна ста
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега