Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Националният омбудсман с приемна за граждани в Бургас

Националният омбудсман с приемна за граждани в Бургас

Националният омбудсман ще се срещне с представители на неправителствени организации от Бургас, работещи в сферата на защитата на правата на хората с увреждания. Срещата ще се състои на 11 април от 14.00 ч. в сградата на „Движение за социални права”, ул. „Антим І” № 45.

Националният омбудсман ще се срещне с представители на неправителствени организации от Бургас, работещи в сферата на защитата на правата на хората с увреждания. Срещата ще се състои на 11 април от 14.00 ч. в сградата на „Движение за социални права”, ул. „Антим І” № 45. Представителите ще запознаят Константин Пенчев с дейността си и с проблемите, които имат хората със специални потребности в община Бургас.            

За 17.00 ч. на 11 април 2011 г. е предвидена среща между Константин Пенчев и кмета на града Димитър Николов, за да чуе омбудсманът и позицията на местната власт за разрешаване на проблемите на хората в неравностойно положение.              

На 12 април 2011 г. (вторник) от 09.00 до 12.00 ч. институцията на омбудсмана организира приемна в гр. Бургас – в помещението на обществения посредник на града (ул. „Шейново” № 24, ет. 4). Писмените жалби на всички, които не успеят да говорят лично с Константин Пенчев, ще бъдат приети от екипа на омбудсмана, като отговорите по тях ще бъдат изпратени по пощата на подателите.            

От 10.00 ч. на 12 април 2011 г. експерти на институцията ще бъдат лектори пред ученици от пети клас в часа на класния ръководител в ОУ „Васил Априлов” – Бургас. Инициативата е в рамките на проекта за популяризиране на правата на децата и на функциите и правомощията на националния омбудсман сред младите хора. Целта е да се информират децата за институцията, кога те самите могат да се обръщат към нея и да подават жалби, как се разглеждат сигналите и какви препоръки се отправят. Пред учениците ще бъде представена и книжката „Правата на детето”, която е издание на омбудсмана на Република България.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега