Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 100 души се включиха в инициативата "Прочети стих, не чети пост"

Над 100 души се включиха в инициативата "Прочети стих, не чети пост"

Атрактивен начин да отбележат Деня на славянската писменост, българската просвета и култура избраха от клуб „България за младите” към Гражданско сдружение ГЕРБ в Бургас. Председателят на клуба Красимир Кралев заедно с Ясен Проданов, Радовеста Стюарт и Тодор Колев провокираха жители на морския град от различни възрасти да си припомнят красотата на поезията и да оставят за няколко минути настрана мобилните телефони и социалните мрежи.

Атрактивен начин да отбележат Деня на славянската писменост, българската просвета и култура избраха от клуб „България за младите” към Гражданско сдружение ГЕРБ вБургас. Председателят на клуба Красимир Кралев заедно с Ясен Проданов,Радовеста Стюарт и Тодор Колев провокираха жители на морския град от различнивъзрасти да си припомнят красотата на поезията и да оставят за няколко минутинастрана мобилните телефони и социалните мрежи.

Инициативата „Прочети стих, нечети пост”, която се проведе съвместно с Регионална библиотека „П.К. Яворов“,предизвика голям интерес. За 2 часа в нея се включиха над 100 души, които судоволствие рецитираха стихове на бургаски автори, сред които любимите ХристоФотев, Недялко Йорданов и др.

Към акцията за насърчаване на четенето сеприсъедини и областният управител Вълчо Чолаков, който си избра стих напоетесата Керана Ангелова и приветства младите хора за оригиналната идея. Като подарък „България замладите” раздаде близо 30 абонаментни карти и 40 книги на случайни минувачи,които се спряха пред библиотеката на улица „Алеко Богориди“ 21.

„Инициативата ни за Деня набългарската просвета и култура и на славянската писменост е опит да провокирамезабързаните и ангажирани хора да се спрат за малко и да вземат отново книга връка. Поезията е добър начин да погледнем на нещата по различен начин, да сеоткъснем за малко от технологичния свят, които ни заобикаля. Радваме се, чеимаше интерес от жителите на Бургас и те си припомниха любими стихове”,споделиха организаторите от клуба.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега