Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бъчварова пристига в Гърмен с три буса на жандармерията

Бъчварова пристига в Гърмен с три буса на жандармерията

Ултиматум към властта Поставиха от Гърмен. След кървавите сблъсъци между българи и роми в събота вечерта, хората поставиха срок на местната управа да премахне незаконните постройки в местното гето и да изсели придошлите в последните години роми.

Ултиматум към властта Поставиха от Гърмен. След кървавите сблъсъци между българи и роми в събота вечерта, хората поставиха срок на местната управа да премахне незаконните постройки в местното гето и да изсели придошлите в последните години роми. 

Три буса на жандармерията пътуват към община Гърмен заедно с вътрешния министър Румяна Бъчварова. Главният секретар на МВР Георги Костов, областният управител Бисер Михайлов, общинският кмет Минка Капитанова, директорът на ОД МВР – Благоевград Христо Разсолков, главният архитект на Гърмен и граждани търсят решение на проблема с ромите в общината, предаде БГНЕС.

Пред сградата на общината са се събрали около 200 души, които развяват четирите национални трибагреника. Три от тях са обърнати обратно, което според местните е знак за война.

До протестите се стигна след масов бой в събота вечерта между българи и роми, който завърши с четирима пострадали и осем арестувани. Вчера хора от Гърмен, Марчево и околността блокираха пътя между Гърмен и Марчево, по който се стига до ромската махала. От своя страна ромите пък обвиниха българите, с които са се сбили, че са употребили алкохол и са направили първата крачка, която е довела до ескалиране на напрежението.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега