Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 11 000 ученици и културни дейци ще се включат в най-мащабното шествие за 24 май в Бургас

Над 11 000 ученици и културни дейци ще се включат в най-мащабното шествие за 24 май в Бургас

В общоградското отбелязване на 24 май ще участват 35 детски градини, 45 училища, представители на четирите университета в Бургас, духовенството, читалища и културни институти.

По централните улици на Бургас утре от 10.30 часа ще премине грандиозно празнично шествие от деца, ученици, учители, просветни и културни дейци, честващо Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност – 24 май.

В общоградското отбелязване на 24 май ще участват 35 детски градини, 45 училища, представители на четирите университета в Бургас, духовенството, читалища и културни институти. Музикални и мажоретни ученически състави ще допринесат за още по-доброто настроение на всички участници, родители и гости на града.

Празничното 24-майско шествие ще потегли в 10.30 часа с маршрут: пл. „Тройката“ – ул. „Александровска“ – ул. „Алеко Богориди“ – Балюстрадата до Културен център „Морско казино“. След достигане в Морската градина учениците на всяко училище ще поднесат цветя на паметник от Алеята на възрожденците.

За безопасното протичане на празничното шествие ще бъде спирано движението от органите на реда по пресечките на улица „Богориди” с улица „Лермонтов”, улица „Константин Фотинов”, улица „Цар Симеон I” и бул. „Демокрация” за времето от 10.30 до 12.30 часа.

Честването на празника ще продължи в 11.00 часа на открита сцена „Охлюва“ с тържествен концерт „Език свещен на моите деди“. В него ще участват Детска вокална група „Морски песъчинки“, Детски хор „Милка Стоева“, Детски народен хор „Трепетлика" и Вокално студио „Сезони“. Водещи ще бъдат Валерия Вълчева и Ванеса Вълчева от Младежка театрална трупа „Валери и приятел“.

В Дружество на художниците в Бургас на ул. „Александровска“ № 22 от 12.00 часа ще бъде открита традиционната изложба на бургаските художници „24 май“, на която по традиция ще бъде връчена наградата „Млад художник на годината“.

Цялата програма посветена на празника може да видите ТУК!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега