Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 1100 математици дефилираха по бургаските улици. Световното стартира днес

Над 1100 математици дефилираха по бургаските улици. Световното стартира днес

Флаговете на 31 държави от цял свят се развяха по централните бургаски улици. Поводът за атрактивното шествие бе официалното откриване на Световното математическо състезание, на което Бургас е първият европейски град - домакин.

Флаговете на 31 държави от цял свят се развяха по централните бургаски улици. Поводът за атрактивното шествие бе официалното откриване на Световното математическо състезание, на което Бургас е първият европейски град - домакин.  

Над 1100 топ математици и техните ръководители , облечени в традиционни носии, събраха погледите на минувачи и журналисти. Те се бяха постарали да представят своята държава с нещо уникално и характерно. Сред най-атрактивните участници бяха тези от Южна Африка, Тайван, Мексико, Индия и Китай.    

„На всички участници в състезанието пожелавам успех и отлично класиране. Запазете желанието и мотивацията си да се образовате и да достигате нови висоти в науката“. Това заяви кметът Димитър Николов преди да удари гонга, с което официално беше открито Световното състезание по математика. Церемонията се проведе в Летния театър, в присъствието на над 2500 души - ученици, техни преподаватели и роднини, бургаска публика.

Приветствие към състезателите отправи и председателят на Изпълнителния комитет на Международното математическо състезание д-р Сун. „Ако се научите да губите, ще се научите да печелите и да сте  истински победители, достойни за подражание“, заяви в обръщението си към участниците в състезанието Бендалаг Намфа, зам.-генерален секретар на Комисията по образование на Тайланд.

Поздрави и пожелания за успех към участниците поднесе и зам.-министърът на образованието Атанаска Тенева. Пъстрата публика, препълнила Летния театър, с интерес и въодушевление изгледа развлекателната програма, подготвена от  Общински детски комплекс. За финал всички отбори се качиха на сцената на Летния театър и поставиха там националните си флагове в израз на приятелство.

Днес стартира същинското съревнование. Учениците ще бъдат разпределени на две места – в Математическата гимназия и Електротехникума, където ще решават задачи . По същото време техните преподаватели ще участват в конференция в Културен център “Морско казино” – на нея ще се говори за всички новости в света на математиката.Обявяването на резултатите и официалното закриване на Световното математическо състезание за ученици BIMC 2013 ще се случи на 4 юли между 19.30 и 22.30 часа в Летния театър.    

Снимки от събитието може да откриете на официалната ни фейсбук страница!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега