Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 13 млн.лв са инвестирани през последните три години за ремонт на пътя Карнобат – Бургас

Над 13 млн.лв са инвестирани през последните три години за ремонт на пътя Карнобат – Бургас

Тя обясни, че поради необходимост от цялостен ремонт на трасето и за да има проектна готовност за това през първата половина на 2021 г., още тази година Агенция „Пътна инфраструктура“ планира дейности по оценка на състоянието на 37-километровия участък от пътя.

Над 13 млн.лв са инвестирани през последните три години в ремонтни дейности на около 11 километра от първокласния път Карнобат – Бургас. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на днешния парламентарен контрол.

„Предвид значението на трасето като основна пътна връзка в района, МРРБ и пътната администрация полагат непрекъснато усилия за подобряване на експлоатационните качества на отсечката, като отделни участъци от пътя редовно се включват в ремонтни програми на Агенция „Пътна инфраструктура“, подчерта министърът. Тя обясни, че поради необходимост от цялостен ремонт на трасето и за да има проектна готовност за това през първата половина на 2021 г., още тази година Агенция „Пътна инфраструктура“ планира дейности по оценка на състоянието на 37-километровия участък  от пътя. След одобряване на проектната документация и осигуряване на финансов ресурс, в инвестиционната програма на АПИ ще започне и реалния старт на ремонта, стана ясно от думите на Аврамова.

През втората половина на тази година се очаква да започне строителството и на довеждащите пътища (локали), които ще осигуряват достъп или връзка на засегнатите имоти до реконструираното трасе на второкласния път Пловдив – Асеновград.

„Така ще се осигури безконфликтно движение до и от директното трасе на пътя“, беше категорична Петя Аврамова.Към момента Техническият проект е изготвен и е внесен за разглеждане на Технически съвет в Областно пътно управление – Пловдив. Успоредно с това се изготвя и Комплексният доклад за оценка на съответствието на инвестиционните проекти със съществените изисквания към строежите. След утвърждаване на проектната документация от възложителя и изготвянето на комплексния доклад ще стартира процедурата по издаване на строително разрешение от областния управител.Към момента се провеждат процедури за избор на проектант за реконструкция на Околовръстния път и Югоизточния обход на гр. Пловдив. Изграждат се и кръстовища на пътищата София – Бургас и Карлово – Пловдив.„Това са само част от примерите за усилията, полагани от министерството и пътната администрация, за изграждането и ремонтирането на пътни отсечки и съоръжения в област Пловдив“, подчерта министърът.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега