Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 17 кг хероин на стойност 1 130 000 лева са задържани на "Капитан Андреево"

Над 17 кг хероин на стойност 1 130 000 лева са задържани на "Капитан Андреево"

По случая има задържани двама мъже от иракски произход.

17,356 кг хероин на стойност 1 130 000 лева са задържани на ГКПП "Капитан Андреево" на 26-и юли, информират от пресцентъра на МВР. Дрогата била скрита в лек автомобил, управляван от 44-годишен британски гражданин от иракски произход.

Подробности за акцията дадоха днес директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов, Делчо Лавчев - заместник-окръжен прокурор на Хасково, гл. инспектор Атанас Курдов – началник сектор БОП – Хасково, старши комисар Ангел Цанков -  директор на ОДМВР Хасково и комисар Христо Стефанов - заместник-директор на РДГП – Елхово.

Превозното средство е селектирано  за  щателна митническа проверка, при която митническите служители установили хладилна чанта с двойно дъно. В нея били укрити 17 пакета, обвити със синьо индиго и прозрачен полиетилен. Извършеният на място полеви наркотест показал, че съдържащото се в пакетите прахообразно вещество  е хероин.

Общото количество на иззетия наркотик е 17,356 кг. За случая веднага е уведомена Окръжна прокуратура Хасково, а в хода на образуваното досъдебно производство се включват служители на сектор „Борба с организираната престъпност“ – Хасково и ОДМВР-Хасково.

В рамките на предприетите оперативно-издирвателни действия е установен 37-годишен ирански гражданин, със статут на постоянно пребиваващ в Германия, който по първоначални данни е подбудител и помагач за извършване на престъплението. Повдигнати са обвения по чл. 242 ал. 4 във вр.с ал. 2  от Наказателния кодекс на водача на автомобила и на второто лице.

"Това престъпление само по себе си се явява тежко умишлено престъпление. Предвижда се наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, както и кумулативно предвидено наказание глоба от 200 000 до 300 000 лева", обясни Делчо Лавчев - заместник-окръжен прокурор в ОП Хасково.

Той допълни, че вчера (31.07.2019 г) съдът е постановил постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на двамата задържани. Получателят на пратката с наркотично вещество е задържан на 29.07.2019 г., около 22 часа,  в района на хотел в Хасково, обясни гл. инспектор Курдов.

Той уточни, че хероинът е бил предназначен за Западна Европа. Директорът на Агенция „Митници“ подчерта добрата координация и взаимодействие между службите, противодействащи на този тип препълнения, под ръководството на прокуратурата. Откритото наркотично вещество е на стойност над  1 130 000  лева по цени за нуждите на съдебната система.

Това е трети такъв случай на ГКПП Капитан Андреево за последните четири месеца като общо са задържани 312 кг хероин. При предишен такъв случай през април са задържани 288 кг хероин, укрити в товарен автомобил. Тогава също е имало добра координация и на територията на Пловдивска област е задържан организаторът на канала.

Вторият случай е от май, при който са задържани около 6 кг хероин, пренасяни от двама български граждани, а при последвало претърсване на техните адреси и на адресите на други съучастници са задържани и още наркотични вещества.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега