Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 24 000 ученици прекрачиха училищния праг в Бургас

Над 24 000 ученици прекрачиха училищния праг в Бургас

Продължава изграждането на нов корпус на ОУ „Христо Ботев“ в кв. „Сарафово“ и има готовност за строителство още на: ново училище в кв. „Крайморие“, нов учебен корпус в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ПГРЕ „Георги Раковски“, както и участва в проекта за изграждане на нова сграда на Спортно училище „Юрий Гагарин“.

Първият учебен ден винаги е изпълнен с трепет и вълнение. Скъпи ученици, предстои ви изпълнена с предизвикателства учебна година. Нека тя Ви донесе много радост, успехи и нови приятелства. Уважавайте своите учители и не забравяйте, че всеки усвоен труден урок е крачка към сбъдването на вашите мечти. Родители, бъдете опора на своите деца! Нека сте здрави, а новата учебна 2023/2024 да бъде успешна! С това пожелание кметът Димитър Николов откри новата учебна година в ОУ „Георги Бенковски“. След това той посети и поздрави учениците, учителите и родителите за 15 септември в ДГ "Звездица Зорница", където откри обновена пешеходна пътека за безопасност на децата по нициативата е на фондация „Безопасни улици от Валя“, СУ „Константин Петканов“, ОУ „Петко Росен“ и в ДГ „Делфин“.

Повече от 24 000 ученици от 1-ви до 12-ти клас прекрачиха прага на училищата в община Бургас. С 5 паралелки повече ще са първокласниците в бургаските училища през новата учебна година. Най-голям е броят им в училищата в Централна градска част. Една от новооткритите паралелки е в ОУ „Любен Каравелов“, нова паралелка има и в ОУ „Пейо К. Яворов“.

Три паралелки в първи клас са децата и в училището в кв. „Сарафово“. Две от новите паралелки ще бъдат приети в двете нови класни стаи, които бяха направени това лято в съществуващата сграда на училището, след решение на Общински съвет Бургас за отпускане на допълнителни средства. До края на тази година ще бъде завършен и новият корпус на училището в кв. „Сарафово“, след което ще започне неговото обзавеждане и оборудване.

Това лято бяха изградени още 4 нови спортни терена в СУ „Епископ Константин Преславски“, ОУ „Антон Страшимиров“, ОУ „Любен Каравелов“ и НЕГ „Гьоте“, одобрени по програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища. С нов физкултурен салон започва учебната година Професионалната гимназия по туризъм.

Съвсем скоро ще отвори врати новият, трети корпус на ДГ „Надежда“. Той е с капацитет за 100 деца. Една част от тях досега са се обучавали в помещения в 114 блок в „Меден рудник“. Така в комплекса вече няма да се обучават деца в жилищни сгради.

Продължава изграждането на нов корпус на ОУ „Христо Ботев“ в кв. „Сарафово“ и има готовност за строителство още на: ново училище в кв. „Крайморие“, нов учебен корпус в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ПГРЕ „Георги Раковски“, както и участва в проекта за изграждане на нова сграда на Спортно училище „Юрий Гагарин“.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега