Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 28 000 студенти са се регистрирали за участие в проект "Студентски практики"

Над 28 000 студенти са се регистрирали за участие в проект "Студентски практики"

За по-малко от два месеца от стартирането на първата практика броят на студентите, които провеждат практика вече е 3 143.

Над 28 000 студенти са се регистрирали за участие в проект "Студентски практики – Фаза 1". Това съобщи ръководителят на проекта и директор на дирекция „Финанси“ Соня Кръстанова. За по-малко от два месеца от стартирането на първата практика броят на студентите, които провеждат практика вече е 3 143.

Над 2 900 работодателски организации са заявили желанието си да обучават студенти в реална работна среда, като са публикували 4 289 обяви с работни позиции за студенти. 5 568 ментори са готови да споделят своя опит и компетентност с младежите, които желаят да приложат на практика наученото в университета. 

В рамките на 240 часа студентите ще прилагат на практика наученото в университета и ще усвояват знания и умения в реална работна среда, като за проведената практика ще получат стипендия в размер на 480 лева. С приемането на студенти в своите фирми работодателите ще имат възможност да оценят бъдещия потенциал на студентите и да изберат своите бъдещи кадри.

Висшите училища участват също със свои представители – академични наставници и експерти, които подпомагат процеса на включване, изпълнение и отчитането на практиката. До момента над 3 900 академични наставници и над 600 експерти са  се регистрирали в Информационната система на проекта.

"Тези данни показват засиления интерес към проекта и желанието на студентите да се включат в него", каза г-жа Кръстанова и поясни, че целта на всички дейности по проекта е да се повиши качеството на висшето образование и да се изгради добра връзка между бизнеса и висшите училища.

Заместник-министърът на просветата Красимир Киряков заяви, че стартирането на този проект е от изключителна важност за Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ и посочи обхвата на проекта – 37 млн. лева, 48 висши училища и над 40 000 студенти, завършили успешно своята практика.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега