Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 50 души протестираха в Бургас срещу промените в Закона за хазарта

Над 50 души протестираха в Бургас срещу промените в Закона за хазарта

Според бизнеса, държавните такси и изисквания за инвестиции са непосилни за малкия и среден бизнес, което означава сигурни фалити в бранша и загуби за туризма.

Над 50 собственици и мениджъри на игрални зали протестираха в Бургас срещу промените в Закона за хазарта, които тази седмица се гледат на второ четене в пленарна зала. С плакати "Хазартът не е Божков", "Не съсипвайте малкия и среден бизнес с лобистки закони" и викове "Оставка" представители на бранша от Бургас, Слънчев бряг, Айтос, и Карнобат се обявиха срещу промените, предава БНР.

Според бизнеса, държавните такси и изисквания за инвестиции са непосилни за малкия и среден бизнес, което означава сигурни фалити в бранша. Утре собствениците и мениджърите на игрални зали ще се присъединят към протеста в столицата. 

942 са игралните зали. 30 000 души са заети у нас само като крупиета. Протестиращите днес са от малките играчи в бранша с 10 до 30 зали. Ако влязат в сила промените и унищожат бранша, огромни ще са загубите в сектор туризъм от хазарта, твърдят протестиращите.

По тяхна преценка, ако те затворят врати, държавата няма да получи приходи над 300 милиона лева в бюджета корпоративен данък от организаторите на хазартни игри за 5 години лиценз, за същия период над 750 милиона лева по-малко ще са приходите от такси и вноски по Закона за хазарта. 800 милиона лева пък са влезли за пет години в бюджета от хазартната дейност под формата на ДДС.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега