Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 70 виртуозни музиканти в Бургас за "Фортисимо фест"

Над 70 виртуозни музиканти в Бургас за "Фортисимо фест"

Над 70 виртуозни музиканти ще излязат на специално изградената сцена при Пантеона в Морската градина точно в 20.30 часа на 30-ти август. Редом с тях Адриана Николова, по-известна като Печенката, ще покаже бийтбокс от световна класа.

Над 70 виртуозни музиканти ще излязат на специално изградената сцена при Пантеона в Морската градина точно в 20.30 часа на 30-ти август. Редом с тях Адриана Николова, по-известна като Печенката, ще покаже бийтбокс от световна класа.  Известният цигулар Марио Хюсейн ще изпълни цигански напеви от Сарасате, а музикалният съпровод на Михайл Йосифов – Сексет ще бъде истински гарант за добро настроение.  

На една сцена с големите музиканти ще излязат и двама от победителите в конкурса „Vitam Inspirare“ – Кристина Георгиева на 12 години, и Мартин Зайранов на 14 години, както и братът на Мартин – Александър Зайранов, също на 12 години.  

Бургаската публика е първата в страната, която ще се наслади на специално подбрана музикална селекция под диригентството на Маестро Максим Ешкенази.   По традиция програмата на откритите концерти ще бъде в няколко части, изпълнени от солисти с оркестър -  класически музикални произведения, авторска музика, фолклор и джаз, а третата част представя съвременна класическа музика.   Концертът е с вход свободен.  

И тази година концертите „Музика под звездите“ ще протегнат ръка към най-малките. За тази цел организаторите създават  дарителски сертификат „Подари на българските деца учебен час по класическа музика“.  

Сертификатът представлява красив документ, подписан лично от диригента и създател на програмите Фортисимо – Максим Ешкенази, и ще се предлага с цена 10 лв. Събраната сума ще бъде дарена на програмата Фортисимо Клас, част от семейство Фортисимо, която провежда часове по класическа музика в 4-ти клас на училища в цялата страна, запознавайки малчуганите с 9-те основни симфонични инструмента.  

Освен морските сцени Бургас и Варна, традиционните – София и Пловдив, към маршрута на инициативата се присъединяват Велико Търново и Русе.  Философията на фестивала стъпва върху принципа за преодоляване на границата между елитарното изкуство и широката публика. Целта на неговата дългосрочна програма е да доближи класическата музика и съвременното симфонично изкуство до възможно най-много българи. Събитието се реализира от Фондация „Америка за България“, съвместно с Община Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега