Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Надзирател на раздумка с арестантка, докато Гремел се бесил

Надзирател на раздумка с арестантка, докато Гремел се бесил

Кабелът, с който германецът се е обесил, не е бил от телевизор, намиращ се в килията му, а стърчащ от станата.

Надзирателят, който е бил на смяна по време на самоубийството на Ролф Гремел в бургаския арест, е говорил 15-16 минути с арестантка в съседна килия и през това време германецът се е обесил с кабел за телевизор. Това съобщи пред Нова телевизия зам.-министърът на правосъдието Пламен Георгиев по повод самоубийството на Гремел, който беше задържан за жестокото убийство на неговия сънародник Хенри Щенберг на плажа в Бургас миналата седмица.    

Георгиев обясни, че кабелът, с който германецът се е обесил, не е бил от телевизор, намиращ се в килията му, а стърчащ от станата. Така Гремел е успял да го издърпа и да се обеси без да бъде забелязан. По правило на арестант трябва да бъдат свалени дори връзките на обувките и коланът, за да се предотвратят именно подобни действия, коментира Георгиев.  

Около 22.20 часа във фаталната вечер надзирателят е минал покрай килията и попитал задържания дали е добре. След като получил положителен отговор, той продължил нататък, спирайки се пред килията на арестантка, с която се заприказвал. По време на разговора той е седнал на радиатор, което е нарушение, отчете Георгиев, тъй като по време на пост дежурният няма право да седи.

След това надзирателят отново е минал през килията на германеца и попитал как е. След като не получил отговор, той сигнализирал колегите си и  всички дежурни надзиратели влезли в килията,  където намерели Гремел обесен.

Германецът е използвал кабел, дълъг метър и половина за телевизия, който е стърчал от стената. В самата килия обаче е нямало телевизор. В случая като нарушения зам.-министърът отчете, че не е осъществен надлежен контрол от самия началник на ареста, който е трябвало да отстрани стърчащия 1.5 м кабел от стената. Вина имат и самият надзирател, който не е кръстосвал килиите непрекъснато, както и неговият командир, който е трябвало да присъства по време на смяната на дежурните надзиратели.

Срещу тях е образувано дисциплинарно производство, след което ще се реши какви ще бъдат техните наказания.   При влизането в ареста на Гремел е направен бърз психологически портрет.  Началникът на ареста и неговият заместник са оценили като ниска вероятността задържаният да посегне на живота си.

Драмата с германския гражданин започна с убийството на 48-годишния Хенри Щенберг, извършено на 29 август по особено жесток начин. По тялото на убития бяха намерени 17 прободни рани от нож. Още същият ден бе задържан Ролф Гремел. Враждата между двамата се оказа заради жена. Ролф Гремел призна вината си и дори отказа да обжалва постоянната мярка за неотклонение, която му наложи окръжният съд в Бургас. Ден по-късно обаче германецът сложи край на живота си, обесвайки се в следствения арест.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега