Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Награждават посмъртно Ваньо Танов с орден "За гражданска заслуга"?

Награждават посмъртно Ваньо Танов с орден "За гражданска заслуга"?

Правителството предлага на Президентът на Република България да удостои посмъртно с орден "За гражданска заслуга" - първа степен, Ваньо Танов за големите му заслуги и личен принос за сигурността и обществения ред в Република България и за укрепване на митническата администрация.

Правителството предлага наПрезидентът на Република България да удостои посмъртно с орден "За граждансказаслуга" - първа степен, Ваньо Танов за големите му заслуги и личен принос засигурността и обществения ред в Република България и за укрепване намитническата администрация.

Ето какво пишат от правителството за Танов:

"Генерал-майор Ваньо Танов бешеедин от емблематичните радетели на върховенството на закона в България. Тойпосвети живота си на безкомпромисна, безусловна и безпощадна битка спрестъпността и корупцията във всичките й проявления - от убийствата в началотона прехода до контрабандата и олигархията в днешни дни.

Ваньо Танов достойно отстоявашепринципите си за честност, почтеност и справедливост. Като директор наНационалната служба „Борба с организираната престъпност“ и на Агенция „Митници“започна безпрецедентна битка за законност. Той посвети живота си на тази битка,която превърна в кауза. Докрай се бори за радикални промени в акцизнотозаконодателство за увеличаване на контрола на митническите органи.

Под ръководството на Ваньо ТановАгенция „Митници“ постигна най-високите си резултати: ежегодно преизпълнение наплана за приходите заради осветляване на сивия сектор и намаляване на дела наконтрабандните стоки. Той защити обществения интерес в сложни казуси с голямазначимост за българската икономика, пазарните принципи и финансовата стабилностна страната. От първия до последния си ден в митниците той работеше задигитализирането на митническите системи и техническо обезпечаване на граничниямитнически контрол.

Ваньо Танов провеждашепоследователна политика за укрепване на митническата администрация, запресичане на проявите на корупция и повишаване на събираемостта на митническитевземания. За своята дейност той получи много признания – и у нас, и по света."

Припомняме Ви, че Ваньо Танов почина внезапно в началото на седмицата. Постът му бе поет от заместничката му Розалия Димитрова. Поклонението пред паметта на Танов ще се състои днес, от 11.00 ч., във фоайето на Доходното здание в гр. Русе, площад „Свобода” № 4.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега