Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Най-доброто от световното кино идва в Бургас

Най-доброто от световното кино идва в Бургас

Най-новите български филми ще имат своята премиера в Бургас и ще бъдат представени на местната публика от своите автори.

За 22-ри път “София филм фест на брега” ще съживи града ни с най-доброто от световното кино за 2023-та. Тържественото откриване на 21 март по традиция ще бъде съпътствано от музиката на бургаския духов оркестър, а откриващият филм ще бъде обявен на по-късен етап. За четвърта година домакин ще бъде Културен дом НХК в Бургас. Киносъбитието ще продължи 9 дни и ще бъде закрито на 29 март.  

Най-новите български филми ще имат своята премиера в Бургас и ще бъдат представени на местната публика от своите автори. В програмата ще влязат и най-значимите световни филмови продукции, произведени през изминалата година.  

12 късометражни филма ще бъдат показани в рамките на фестивала и един от тях ще получи Наградата на областния управител, а пълнометражните филми от конкурсната програма ще се борят за една от двете големи награди - Наградата на община Бургас и Наградата на публиката.  

Прожекция за хора с увредено зрение, изложба на филмова тема и литературна вечер са само част от събитията, съпътстващи основната филмова програма, която ще бъде обявена по-късно.  

Вече бяха съобщени и условията за участие в шестия Киноклас с ръководител режисьора Надежда Косева, организиран от “София филм фест на брега”. Участниците ще бъдат въведени в света на киното посредством лекции, водени от видни български кинопрофесионалисти, и ще пресъздадат откъс от най-новия игрален филм на Надежда Косева. Условията за участие в Кинокласа и тазгодишната изненада бяха обявени на страниците на фестивала и на кинокласа във Фейсбук. Крайният срок за участие е 31 януари включително, а възрастовият диапазон е 12-22 години.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега