Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Най-малко 10 души са загинали при пороя във Варна /Обновена/

Най-малко 10 души са загинали при пороя във Варна /Обновена/

След обилните валежи тази вечер във Варна със сигурност е потвърдена смъртта на мъж, жена и дете в квартал "Аспарухово", съобщиха от пресцентъра на МВР в крайморския град, цитирани от БТА.

Поне десет са жертвите на пороя във Варна тази вечер, съобщи пред БНТ министър Данаил Папазов. Най-тежко е положението около дерето в кв. "Аспарухово", което събира дъждовните води и ги отвежда към морето.

От високите части на кв. "Аспарухово" е дошла висока вълна, която е изненадала хората от квартала, който е разположен на скат в южната част на града.Достъпът на линейки и специализирани автомобили до квартала е затруднен заради свлачище по пътя в началото на квартала.Както съобщихме по-рано, четирима души се издирват във варненския район "Аспарухово" след поройния дъжд, който се изля тази вечер в крайморския град.

От областната дирекция на МВР уточниха, че положението в района е бедствено и ситуацията е много тежка. От полицията призовават гражданите да се придвижат към по-високите части на района и по-високите етажи на сградите. През последните часове във Варна се изляха 35 литра дъжд на квадратен метър тази вечер, съобщиха от общината.

По данни на министъра  на вътрешните работи Цветлин Йовчев положението е тежко, очаква се втора приливна вълна. Задействан е кризисен план, но министърът не потвърди да се планира евакуация на хората от застрашените райони.

На мястото на трагедията са кметът на Варна, премиерът Пламен Орешарски, министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и шефът на дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" Николай Николов.

*Обновена в 00:30 часа

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега