Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Най-малко 29 палестинци са убити при два израелски удара по опашки за помощи в Газа

Най-малко 29 палестинци са убити при два израелски удара по опашки за помощи в Газа

В първия случай са загинали осем души след израелски въздушен удар по пункт за раздаване на помощи в бежанския лагер "Нусейрат" в централната част на анклава.

Най-малко двадесет и девет палестинци са убити при два отделни израелски удара по опашки за хуманитарни помощи в ивицата Газа вчера, обяви здравното министерство на "Хамас", цитирано от Ройтерс.

В първия случай са загинали осем души след израелски въздушен удар по пункт за раздаване на помощи в бежанския лагер "Нусейрат" в централната част на анклава, съобщават здравните власти на радикалната ислямистка групировка, която контролира крайбрежната територия.

По-късно най-малко двадесет и един палестинци са загинали и над сто и петдесет са били ранени, когато израелски военнослужещи са открили огън по опашка за хуманитарна помощ от камиони на кръгово кръстовище в северната част на ивицата. Първата информация на здравното министерство на "Хамас" бе за убити палестинци на кръгово кръстовище в град Газа.

Според изявление по въпросния случай израелски военнослужещи са взели под прицел хората, чакащи за помощи. В изявлението бе посочено, че най-малко единадесет тела и сто ранени са били докарани в болницата "Аш Шифа" в град Газа.

От израелската армия са казали за Ройтерс, че разследват и двата случая.

На 29 февруари над сто души бяха убити или ранени, докато чакаха на опашка за помощи в северната част на Газа, съобщи тогава здравното министерство на "Хамас". По повод онзи случай говорител на израелските Сили за отбрана (ЦАХАЛ) заяви, че войниците не са атакували никого умишлено.

По данните на здравните власти на "Хамас" от началото на войната на палестинската групировка с Израел на 7 октомври миналата година, когато ислямистки бойци причиниха смъртта на близо 1200 души в Южен Израел (по израелски данни), в Газа са загинали над 31 000 палестинци.

Източник: БТА

*снимката е илюстративна
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега