Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Най-мощната магнитна буря от 200 години насам удря Земята днес

Най-мощната магнитна буря от 200 години насам удря Земята днес

Най-мощната магнитна буря от 200 години насам ще удари Земята днес, съобщават специалисти от НАСА, цитирани от световните агенции. В резултат на това всичко, свързано с електричеството, ще спре да работи.

Най-мощната магнитна буря от 200 години насам ще удари Земята днес, съобщават специалисти от НАСА, цитирани от световните агенции. В резултат на това всичко, свързано с електричеството, ще спре да работи. Такава магнитна хиператака може евентуално да доведе до еднодневна глобална катастрофа, коментират учените. Според най-черните прогнози в този ден трябва да забравим за интернет и мобилни комуникации.

Според шефа на националната астрономическа обсерватория на Рожен Николай Петров по време на толкова силен катаклизъм металът се топи, а трафопостовете буквално горят, като се получава пренапрежение в елмрежата. Никой обаче не може да прогнозира кога и къде точно ще се случи чаканото бедствие. Знаят се само последствията - прекъснати комуникации и електропроводи на площ до цял континент, казва Петров, цитиран от вестник “Преса”.

Според него няма цикличност при слънчевите изригвания. Последното по-силно от обичайните избухвания е било през 1989 г., когато канадският град Квебек остана без ток. В исторически план най-силното слънчево изригване е отчетено през далечната 1759 г. и е регистрирано от случаен наблюдател

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега