Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Найденов: Ще предложа при повторно нарушение да се затварят обекти

Найденов: Ще предложа при повторно нарушение да се затварят обекти

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заяви пред bTV тази сутрин, че нещата по Черноморието вече не са същите по отношение на предлаганите храни.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заяви пред bTV тази сутрин, че нещата по Черноморието вече не са същите по отношение на предлаганите храни. Той посочи, че след извършените от Агенцията по храните 10 хиляди проверки ситуацията се е променила.

"Има редица предписания и актове, които са издадени, има и много затворени обекти. Има голям респект от Агенцията по храните и качеството на предлаганите продукти постепенно започва да се подобрява", заяви министърът.

 "По отношение на размера на санкциите аз лично ще предприема законодателна инициатива не само за тяхното повишение, но и за действията след санкциите. Защото много търговци са склонни просто да си платят глобата, след което да продължат старите си практики", коментира Найденов. Той даде пример с връщането на храни от търговските верига за повторно преработване, вместо предаването им в екарисаж.

"Глобите за първо нарушение са от 2 000 до 4 000 лева, за второ - от 4 000 до 6 000 и чак след второто може да се пристъпи към затваряне. Ще предложа глобата при първо нарушение да е минимум 10 000 лева, а при повторно - да се затваря обекта", заяви земеделският министър.  По думите му може да се стигне до затваряне и на магазини от големи вериги. "Компромис няма да има по отношение на никого", категоричен бе Мирослав Найденов пред bTV.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега