Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Наказват бившата директорка и персонала на училището в Дебелт

Наказват бившата директорка и персонала на училището в Дебелт

Глоба между 1 000 и 3 000 лева очаква директорката на училището в Дебелт, ресурсния учител, медицинската сестра и класния ръководител на сексуално малтретирания Гошко. Това съобщи в ефира на bTV председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева. Тя призова учителите и родителите да работят заедно, за да се изкорени насилието.

Глоба между 1 000 и 3 000 лева очаква директорката на училището в Дебелт, ресурсния учител, медицинската сестра и класния ръководител на сексуално малтретирания Гошко. Това съобщи в ефира на bTV председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева. Тя призова учителите и родителите да работят заедно, за да се изкорени насилието.

Жечева разкри шокиращи подробности за инцидента, обяснявайки как педагозите са видели кръвта по ръцете на насиленото дете, но решили, че то просто се е изцапало. Сестрата не прегледала момчето, а го насочила към личния му лекар. По думите на шефа на ДАЗД, детето разказало за инцидента, но „един през друг” работещите в училището си го предавали.

„Когато се говори за дете, аз съм съгласна, че никое наказание не е достатъчно. Няма измеримо наказание спрямо това, което се извършва на дете”, подчерта Жечева. Тя поясни, че по-голямото дете, отговорно за изнасилването, е настанено в специализирано заведение и ще бъде обект на Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. „Той също е жертва на системата, защото никой не знае в каква среда расте това дете”, подчерта Жечева.

Проверката е установила 23 случая на насилие в училището в Дебелт. Те обаче не са били достатъчно добре документирани. „Тези учители трябва да бъдат подкрепени, те изпитват дефицит на опит и знания какво да правят с децата. Те трябва да бъдат подкрепени как да разпознават насилието”, подчерта Ева Жечева.

Председателят на ДАЗД посочи, че от началото на учебната година агенцията е проверила над 55 училища и над 15 детски градини, като повечето пъти е било по сигнали за насилие. Има случаи на тормоз сред децата и неподходящи методи на работа. Жечева обясни, че нарастващи проблеми са грубото отношение към родителите и все по-мащабната агресия сред децата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега