Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Намаляваме данъците си наполовина с дарения за лечение на деца

Намаляваме данъците си наполовина с дарения за лечение на деца

С до 65% може да се намали данъчната основа за направени дарения, ако са изпълнени определени условия. Тъй като доходите на физическите лица в България се облагат с единна ставка от 10%, това означава, че и дължимият данък може да бъде намален също с до 65 на сто при дарение. С до 50% може да се намали данъчната основа с дарение в полза на Центъра „Фонд за асистирана репродукция” и/или на Центъра „Фонд за лечение на деца”.

С до 65% може да сенамали данъчната основа за направени  дарения, ако са изпълнени определени условия.Тъй като доходите на физическите лица в България се облагат с единна ставка от10%, това означава, че и дължимият данък може да бъде намален също с до 65 насто при дарение. С до 50% може да сенамали данъчната основа с дарение в полза на Центъра „Фонд за асистиранарепродукция” и/или на Центъра „Фонд за лечение на деца”.

Друго данъчнооблекчение, което могат да ползват физическите лица, е за дарение за културата,тоест за създаване, съхранение и популяризиране на произведения на културата вкачеството им на „меценати” по смисъла на Закона за меценатството. С парите,платени за култура, може да се намали с до 15 % данъчната основа.До 5 на сто отвсички доходи на физическите лица се намаляват с дарения в полза на здравни илилечебни заведения; на специализирани институции за предоставяне на социалниуслуги, както и на Агенцията за социално подпомагане и на Фонд "Социалназакрила" към министъра на труда и социалната политика.

Облекчението е валиднои при дарение в полза на специализирани институции за деца, както и на домовеза отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа, на детски ясли,детски градини, училища, висши училища или академии. Данъчното облекчениеможе да се ползва и за дарения в полза на бюджетни предприятия, нарегистрираните в страната вероизповедания, на специализирани предприятия иликооперации на хората с увреждания, както и в полза на Агенцията за хората сувреждания; на Българския Червен кръст; на културни институти и читалища. Могатда намалят данъчната си основа и граждани, които даряват на юридически лица снестопанска цел, регистрирани в Централния регистър на юридическите лица снестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, както и на фонд"Енергийна ефективност и възобновяеми източници”.

Данъчното облекчениеможе да се ползва и при дарение в полза на комуни за лечение на наркозависими,а също и в полза на детския фонд на Организацията на обединените нации (УНИЦЕФ).Данъчните облекченияза дарения могат да се ползват и ако даренията са направени в полза наидентични лица от ЕС. В тези случаи към годишната данъчна декларациязадължително се прилага и официален легализиран документ, удостоверяващ статутана получателя на дарението, и неговият превод на български език, извършен отзаклет преводач.Данъчните облекчениямогат да се ползват с подаване на годишната данъчна декларация в срок до 30април 2015 г. Повече информация за ползването на данъчните облекчения можете даполучите на телефон 0700 18 700на цената на един разговор от цялата страна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега