Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАП - Бургас стартира изпълнителни дела срещу 1 016 длъжници

НАП - Бургас стартира изпълнителни дела срещу 1 016 длъжници

НАП - Бургас стартира процедури по събиране на задължения с изпълнително дело срещу 1 016 длъжници с неплатени ДДС и други данъци. Всички те са натрупали по над 2 месеца дългове към Приходната агенция.

НАП - Бургас стартира процедури по събиране на задължения с изпълнително дело срещу 1 016 длъжници с неплатени ДДС и други данъци. Всички те са натрупали по над 2 месеца дългове към Приходната агенция.

За да повиши събираемостта, ведомството започна кампания по изпращане на съобщения за доброволно плащане в 7-дневен срок. Подобни кампании ще се провеждат всеки месец, за да не се натрупват големи дългове. От НАП препоръчват всяка фирма или физическо лице периодично да проверява онлайн за задължения, както и за образувано изпълнително дело. Това става с безплатния персонален идентификационен код (ПИК) и с електронен подпис (КЕП) в Портала за е-услуги на НАП.

При установяване наличието на дългове, от НАП препоръчват клиентите да внесат дължимите суми в 7-дневен срок. В случай, че вече има образувано дело, от Агенцията препоръчват на своите клиенти незабавно да се обърнат към публичен изпълнител, тъй като плащанията по делото се правят по друга банкова сметка. При финансови затруднения, длъжникът може да договори система за разсрочено плащане.

От приходното ведомство в морския град уточняват, че предмет на принудителното изпълнение е цялото имущество и доходи на длъжника, но крайните мерки като налагането на запор на банковите сметки, на работната заплата, автомобилите и недвижимите имоти на гражданите и фирмите, описа и продажбата на имуществото, могат да се избегнат. Това може да стане чрез своевременно заплащане на просрочените задължения.

Именно поради неплащане на натрупани просрочени задължения, НАП Бургас е насрочила и първите за годината търгове. На публична продан са обявени офис помещения, апартаменти, моторни превозни средства и земеделски земи на обща стойност близо 1 млн. лева. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега