Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАП спря опит за нелегален внос на 20 тона пилешки бутчета

НАП спря опит за нелегален внос на 20 тона пилешки бутчета

Звеното „Фискален контрол“ в НАП пресече опит за документна измама при внос на близо 20 тона замразени пилешки бутчета. При проверка на камион фискалните инспектори се усъмнили в документите, придружаващи стоката, тъй като мястото на разтоварване не било упоменато коректно.

Звеното „Фискален контрол“ в НАП пресечеопит за документна измама при внос на близо 20 тона замразени пилешки бутчета. Припроверка на камион фискалните инспектори се усъмнили в документите,придружаващи стоката, тъй като мястото на разтоварване не било упоменатокоректно. В последствие станало ясно, че дружеството, посочено документалнокато вносител на пилешките бутчета, въобще не търгува с месни продукти, апредставилият се за служител на фирмата не работи там и представя фалшивопълномощно.

Със случая вече се занимаваМеждуведомственият координационен център за противодействие на контрабандата иконтрол на движението на рискови стоки и товари, извършват се съвместно сполицията насрещни проверки, образувано е и досъдебно производство. За последните два месеца Дирекция"Фискален контрол" в НАП е предотвратила незаконен внос на 40 тонамесо.

От началото на 2015 г. фискалните агенти са извършили над 100 000проверки на транспортни средства, като на над 20 000 са поставени технически средства за контрол. В резултат наизвършените контролни действия са наложени 600 обезпечения, за да се избегне отклонение от облагане, допълват отНАП.

„Схемите за злоупотреби при внос ставатвсе по-разнообразни, но използването на чужди фирмени данни няма никакъв шанс,защото звеното разполага със софтуерна система за контрол. Опитите зазаобикаляне на правилата показват, че звеното за фискален контрол си вършиработата добре“, каза по повод предотвратената злоупотреба директорът на„Фискален контрол“ Ивайло Тодоров.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега