Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Окръжен съд Бургас върна на прокуратурата делото срещу Кела

Окръжен съд Бургас върна на прокуратурата делото срещу Кела

Окръжен съд Бургас прекрати и върна на Окръжна прокуратура Бургас наказателното дело срещу Пламен Дишков и Тодор Неделчев. Съдът намери, че участието на защитника на Неделчев – адвокат Гриша Викьов в наказателното производство през 2014 г. е процесуално недопустимо и нарушава правото на защита на неговия подзащитен. Съдът обърна внимание, че това процесуално нарушение е от категорията на отстранимите и делото следва да се върне за ново разследване и отстраняване на посочените процесуални нарушения.

Окръжен съд Бургас прекрати и върна наОкръжна прокуратура Бургас наказателното дело срещу Пламен Дишков и ТодорНеделчев. Съдът намери, че участието на защитника на Неделчев – адвокат ГришаВикьов в наказателното производство през 2014 г. е процесуално недопустимо инарушава правото на защита на неговия подзащитен. Съдът обърна внимание, четова процесуално нарушение е от категорията на отстранимите и делото следва дасе върне за ново разследване и отстраняване на посочените процесуалнинарушения.            

ПламенДишков е подсъдим по обвинение за това, че на 21.11.2002 г. около 16,45 ч. набулевард в гр. Бургас, в съучастие с Бойко Стоянов - извършител и ТодорНеделчев - помагач, действайки като подбудител и помагач, умишлено умъртвил Д. С.,като убийството е извършено предумишлено и подбудителството се изразява вумишленото склоняване и убеждаване на Стоянов да извърши престъплението, апомагачеството се изразява в набавяне на средства - суми в размер на около 3000 лв., малокалибрена пушка марка "ERMA WERKE", калибър 22 WMR"Магнум", германско производство, 5 броя патрони, калибър 22"Магнум" за визираната малокалибрена пушка, даване на съвети иуказания на Стоянов за начина на действие при извършване на престъплението и зазаличаване на следите след извършването му.           

ТодорНеделчев е подсъдим по обвинение за това, че на 21.11.2002 г. около 16,45 ч. набулевард в гр. Бургас, действайки като помагач, в съучастие със Стоянов -извършител и Дишков - подбудител и помагач, умишлено умъртвил Д. С. от гр.Бургас, като убийството е извършено предумишлено и помагачеството се изразява вумишлено улесняване извършването на престъплението чрез набавяне на средства.На неустановена дата той съхранява, предава и пренася оръжието - малокалибренапушка с оптически мерник, марка "ERMA WERKE", 5 броя патрони, калибър22 "Магнум" с два пълнителя за гореописаната пушка на Стоянов. Той еобвинен и в това, че на 25,11.2001 г. предава на Стоянов сумата от 10 000 USD в левова равностойност — 19 745,90 лв.           

Всъдебната зала днес частното и държавното обвинение и защитниците наподсъдимите пледираха да не се дава ход на делото. Те се мотивираха с допуснатина досъдебното производство процесуални нарушения, свързани със защитата наНеделчев и с предявяването на материалите по делото на част от пострадалите –наследници на убития, които имат право да бъдат конституирани като частниобвинители и граждански ищци.            

Окръженсъд Бургас намери, че техните възражения поставят като основен въпрос къмнастоящия момент, има ли противоречие в позицията на обвинените Дишков иНеделчев, от което да бъде извлечено и основание за съществено процесуалнонарушение. Съдът обърна внимание, че в досъдебното производство и при първоторазглеждане на делото, Неделчев е бил представляван от адвокат Викьов, който вопределен момент е бил защитник и на Дишков. Съдебният състав намира, чеучастието на адвокат Викьов като защитник на Неделчев през 2014 г. епроцесуално недопустимо и нарушава правото на защита на този подсъдим. Затоваделото следва да бъде върнато на разследващите за отстраняване на посоченитепроцесуални нарушения.Определениетона Окръжен съд Бургас не подлежи на обжалване и протест.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега