Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Направиха първата копка на Централната автобуска спирка

Направиха първата копка на Централната автобуска спирка

На официална церемония днес, зам.-кметът Красимир Стойчев, председателят на Общински съвет Константин Луков и изпълнителният директор на фирмата изпълнител - инж. Веселин Господинов направиха първата копка на Централната автобуска спирка, която ще бъде конструирана на бургаския булевард "Сан Стефано" край пешеходната пътека за ул. "Александровска".

На официална церемония днес, зам.-кметът Красимир Стойчев, председателят на Общински съвет Константин Луков и изпълнителният директор на фирмата изпълнител - инж. Веселин Господинов направиха първата копка на Централната автобуска спирка, която ще бъде конструирана на бургаския булевард "Сан Стефано" край пешеходната пътека за ул. "Александровска". Проектът по изграждането й е част от проекта за "Интегриран градски транспорт на Бургас", финансиран по ОП "Регионално развитие" 2007-2013 г. и се очаква да приключи в рамките на 9 месеца.

"Днешното събитие ме накара да си спомня как като бях студент мразех да пътувам с автобус не заради друго, а заради чакането на спирки където вали и духа. Централната автобусна спирка на Бургас ще бъде различна - с голяма площ, отопляема, с перон и тектилни плочи за незрящите. Тук ще има два павилиона за продажба на билети и абонаментни карти, бюро информация, мобилни тоалетни и търговски обекти. Тя ще се намира в центъра на Бургас, близо до Транспортната къща и ОП "Транспорт". Ще бъдат инсталирани нови светофарни уредби, ще бъде подменена и уличната мрежа. Остава ни само да изтърпим строителните неудобства и след няколко месеца да се съберем отново, за да прережем лентата." С тези думи се обърна към присъстващите зам.-кметът Стойчев, преди да направи първата копка на Спирката.

Тя ще бъде Централна не само защото се намира в сърцето на Бургас, а и защото тук се срещат автобусният и тролейбусният транспорт, развиващата се мрежа от велосипедни алеи, оттук тръгва и пешеходната зона на ул. "Александровска". Целта на проекта е да осигури както комфорта, така и безопасността на гражданите и гостите на града.

Следващият проект, който ще бъде стартиран в най-скоро време, е този за Реконструкция на Автогара Юг, добави Стойчев. Първата копка предстои в най-скоро време. С това проектът за "Интегриран градски транспорт на Бургас" започва да придобива завършен вид.

Стойността на проекта е 130 млн. лв., съфинансирани от ЕФРР и държавата. Крайният срок е 9-и април 2015 година.

На церемонията присъстваха още представители на Общински съвет, Общинска и областна администрация, "Проектантска организация", директорът на Общинско предприятие „Транспорт“ – Андрей Рунчев, фирмата изпълнител - "Щрабаг" ЕАД, директорът на „Бургасбус“ ЕООД – инж. Петко Драгнев, представители на фирмата превозвач, жители на град Бургас и др.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега