Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Напрежение между управляващите партии. ПП-ДБ и ГЕРБ с взаимни обвинения

Напрежение между управляващите партии. ПП-ДБ и ГЕРБ с взаимни обвинения

След като снощи получили предложенията на ГЕРБ и ДПС за промени в Закона за енергетиката, днес ПП-ДБ завиха, че не одобряват.

Политическо напрежение на тема „Енергетика” и разнобой между партньорите в управлението. ПП-ДБ категорично се противопоставиха на идеята за извънредно заседание на депутатите този петък, което беше поискано от ГЕРБ и ДПС. 

От ГЕРБ реагираха остро с обвинения за зависимости.

Икономическият министър Богдан Богданов беше категоричен - не е ясно нито кога, нито дали ще има отстъпка от 73 стотинки върху горивата.

След като снощи получили предложенията на ГЕРБ и ДПС за промени в Закона за енергетиката, днес ПП-ДБ завиха, че не одобряват.

„Не бяха изчистени нито за дерогацията, нито за складовете”, заяви Кирил Петков. Според него предложенията за отпадане на дерогацията за руския петрол „са писани на коляно”. „Нямаше нищо за тези 73 стотинки”, допълни Петков.

„Трогателно е, че тези, които до онзи ден „плющяха карти” с „Лукойл” днес са най-големите врагове. Ние подкрепяме предложенията, но реалностите са, че „Лукойл” дължат много повече от цитираните милиарди. Само че те бяха натрупани по времето на тези, които вчера критикуваха”, заяви Ивайло Мирчев, ДБ.

А след като обявиха предложенията за популистки и предизборни, призоваха да не бъде свиквано извънредно заседание преди вота в неделя.

„Призоваваме Росен Желязков да не насрочва извънредно заседание, всички тези проблеми няма пречка да бъдат обсъдени в първия ден след първия тур”, заяви Атанас Атанасов, ДБ.

Отговорът на ГЕРБ последва светкавично.

„Хранилката” на „Лукойл”, се оказва, че е доста по- голяма отколкото предполагахме. Оказва се, че има председатели на групи и министри”, заяви Делян Добрев от ГЕРБ.

Според него ПП-ДБ не са успели да разчетат предложенията им, които включват и помощта от 73 стотинки за литър гориво.

„Текстът гласи, че от 31 октомври правителството трябва да започне да събира пари от „Лукойл”, по близо 3 милиона на ден, и да разпределя по програми въпросните 73 стотинки”, каза Добрев.

ГЕРБ не отстъпват от искането си парламентът да заседава извънредно в петък.

„Ще има извънредно заседание, ще бъде насрочено. От него ще си проличи кои групи ще бъдат на „хранилката”, каза Добрев.

В извънредното заседание освен ветото на президента ще разгледат и други енергийни промени - като отмяна на решението 100 % от горивата да се съхраняват в складове в страната.

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега