Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Напусна ни архитект Дунка Герганова

Напусна ни архитект Дунка Герганова

През дългия си професионален път тя проектира важни сгради в Бургас и спомогна за запазването на много архитектурни паметници.

Бургас изгуби едно от големите си имена в областта на архитектурата. Напусна ни архитект Дунка Герганова, която през дългия си професионален път проектира важни сгради в морския град и спомогна за запазването на много архитектурни паметници.

Архитект Дунка Герганова е родена на 2 август 1931 година. Носител е на отличието „Ключът от кулата“ на Община Бургас за принос за развитието на архитектурата и опазването на паметниците в град Бургас. Тя има богата и разнообразна професионална кариера, заемайки различни длъжности. Извършила е реставрации на църкви и знакови сгради в различни градове в страната. Проектирала е множество сгради с обществено и културно значение. Автор е на редица публикации и книги в сферата на архитектурата. Носител е на орден „Кирил и Методий“ - първа степен, „Златен Капител“ от САБ - 2011 г. и други.

„Това е една от личностите на Бургас, оставила ясна диря в развитието на нашия град. През своята професионална кариера тя направи много за запазване на различни архитектурни паметници. Проектира много сгради в Бургас, които и днес имат своята важна роля в обществения живот на морския град.

Архитект Дунка Герганова бе човек, който гореше от любов към професията си, като продължи да я практикува активно дълги години след своето пенсиониране. Плод на нейния труд са няколко книги и стотици статии.

Ще я помним винаги с изключителния ѝ професионализъм и нейната доброта. Поклон пред светлата ѝ памет.“, каза по повод кончината на арх. Герганова кметът Димитър Николов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега